station

Zeist, dorp aan de rivier

Column
Terug in Zeist stap ik uit de trein. Wat een prachtig station is dit toch, Driebergen-Zeist. Nog wat dromerig loop ik de trappen af naar de ondergrondse fietsenkelder, die vast beneden zeeniveau ligt. Ik vraag me soms af of de klimaatverandering er ooit voor zal zorgen dat Zeist verandert in een dorp aan de rivier.
tekst: Kees Klokman; foto: Mel Boas

Eilandgasten

Gedicht
Stadsdichter Pauline Pisa schreef het gedicht 'Eilandgasten' over station Den Dolder. Het gedicht is onlangs aangebracht op de ruit van het oude stationsgebouw.
tekst en foto’s: Pauline Pisa

Kruispunt Hoofdstraat – Driebergseweg: Het verkeerslicht als robot en mens

Column
Een aantal weken geleden liep ik op weg naar station Driebergen-Zeist. Omdat daar momenteel aan de weg gewerkt wordt, worden de verkeerslichten niet meer echt serieus genomen. Er heerst een anarchie die alle kanten uit kan met in het ergste geval blikschade met dodelijke afloop.
tekst: Arend Postma, foto: Kees Linnenbank

Odijkerweg

Column
Het zat er al een tijdje aan te komen: hier gaat voor de toekomst gesloopt worden. Sloopmachines gingen als bloeddorstige dinosauriërs tekeer door zich grommend op de betonnen skeletten te storten; met brandspuiten werden de grote stofwolken naar beneden gehaald.
tekst: Arend Postma, foto: Kees Linnenbank

De Baardaap

Boek
De schrijver Anton Pater is in Driebergen geboren en publiceert zijn verhalen onder de naam Pater Anthony. Reden om het boek bespreken, was omdat het zich in de omgeving van Zeist afspeelt.
tekst: Ruud Vermaase