Column

Buut

Column
Monumentendag bij de Watertoren aan de Bergweg. Ik klim met de kinderen de trappen op naar boven. De laatste deelnemer van de vorige groep is lijkbleek en houdt de leuning vast. Hoe geschikt is dit eigenlijk voor kinderen?
tekst en foto: Ewout Schröder

Cul-de-sac

Column
Het pand waar tot voor kort Chinees-Indisch Restaurant Lin Fa in zat, is een van de meest authentieke toegangen tot het centrum van Zeist. De dreiging van sloop door de nieuwe eigenaar is volgens mijn laatste informatie nog steeds groot.
tekst en foto: Arend Postma

De Zeistenaar

Column
Het medialandschap in Zeist is er het laatste half jaar een stuk leuker op geworden. Er zijn nu behoorlijk wat Zeister nieuwsbronnen, maar het is wel heel versnipperd. Gelukkig is er De Zeistenaar - De Nieuwskiosk van Zeist, die al het Zeister nieuws bij elkaar zet.
tekst: Fons Pennings

Het Huwelijk

Column
Op de fiets onderweg naar het huwelijk van Ronald & Marjolein in het Beauforthuis. Een verhaal, gedicht, en uitgesproken geloften. Het zenuwachtige spel van verbinding, met klamme vingers, en twee gouden ringen in een doosje.
tekst: Marcel Leenders; foto: Noortje Vork

Voor de tent

Column
Wat heb ik weer genoten van al die vakantieplaatjes op Facebook. Vaak staat men op een camping. Zelf kampeer ik niet. Teveel gedoe. Toch hou ik wel van het “voor de tent zitten”. Inmiddels heb ik er wat op gevonden...
tekst en foto: René Scheffer

Ontmoetingen

Column
Waarom wachten tot Frankrijk? Opgewekt loop ik het Filosofenlaantje uit en besluit mij voor te doen als toerist en het gesprek met willekeurige voorbijgangers aan te gaan door mensen de weg te vragen naar het Zeister VVV kantoor.
tekst en foto: Ewout Schröder

Kunst in de zomer

Column
Ik loop elke dag meerdere malen met mijn hond in de bossen rondom Zeist. Dat heeft meerdere voordelen. Ik beweeg, ik ben buiten, voel mij gelukkig met de hond en ik maak contact met andere mensen. En van dat contact word ik nog gelukkiger.
tekst en foto: Erwin Hagen

Vrij+

Column
Er wordt in Zeist gewerkt aan de uitvoering van het regenboogakkoord. Inmiddels heeft Zeist in ieder geval een regenboogzebrapad, nu nog een Roze Zaterdag! En zullen we de afkorting ‘LHBTIQ+’ omdopen in 'Vrij+'?
tekst: Erwin Hagen; foto: Mel Boas

Mens en dier

Column
“Kijk, het lichaam beweegt nog”, zei mijn jongste. “We kunnen toch naar de dokter lopen?” Hij had het over de Dierenkliniek aan de Hogeweg, uitgerekend de plek waar ik nooit meer naar binnen wilde.
tekst en foto: Ewout Schröder

Pages