Column

Dolend bij D.O.S.C. Den Dolder

Column
Het is de enige plek in Zeist waar dit weekend nog amateurvoetbal is. Het is een nacompetitie-wedstrijd over het al dan niet handhaving in- dan wel promotie naar de derde klasse. D.O.S.C. stond rond de winterstop bijna onderaan. Via een nieuwe trainer en eindsprint is toch een nacompetitieplek gehaald.
tekst en foto’s: René Scheffer

Burgerberaad over Oud en Nieuw

Column
Bob Horjus nam deel aan het burgerberaad over vuurwerk en de jaarwisseling. In deze column kijkt hij terug op het proces. "Milieuproblemen los je helaas niet op met de gemoedelijkheid van een burgerberaad, maar in Urgenda-rechtszaken en met de ongemakkelijke radicaliteit van Extinction Rebellion A12 bezetters."
tekst en foto’s: Bob Horjus

Doorn in ’t oog

Briefwisseling
Ruud Vermaase, columnist van het eerste uur, is in april naar Doorn verhuisd. Helaas zal hij daarom de redactie van Zeistermagazine verlaten. Om af te kicken heeft hij met medecolumnist Arend Postma afgesproken de voors en tegens van Doorn versus Zeist via de mail te bespreken.
tekst en foto: Ruud Vermaase en Arend Postma

Passant in Vollenhove

Column
In de jaren zeventig heb ik zeven jaar in de Torenflat gewoond in Vollenhove. Nu, anno 2023, ben ik weer de passant en drink ik in lunchroom 'Samen in Zeist' een kopje koffie met Ronald de Jong. Hij stelde voor om als de Van Rossems samen het Winkelcentrum Vollenhove anno 2023 te beschouwen.
tekst en foto's: Arend Postma

Er is leven na de groei

Column
Onze nieuwe columnist Hans Snel woont in Den Dolder en zet zich op allerlei manieren in voor een leefbare planeet. In zijn eerste column schrijft hij over het boek 'Er is leven na de groei' van de econoom Paul Schenderling. "Een postgroeisamenleving leidt tot een hoger algemeen welzijn."
tekst: Hans Snel

Dixi

Column
Op de hoek van de Slotlaan en de Middellaan staat een verlaten blauwe dixi als de laatste feestganger van Koningsdag te wachten tot zij eindelijk wordt opgehaald om op de open achterkant van een kleine vrachtwagen te worden gehesen.
tekst en foto: Marcel Leenders

Diepgevroren oliebol

Column
In de Nieuwsbode stond een verhaal over het 'Burgerberaad jaarwisseling'. Tijdens het lezen kreeg ik een onbedaarlijke trek en pakte een diepgevroren oliebol uit de vriezer. Ik heb voorstander van het gespreid vieren van feesten: laat iedere inwoner zelf een eigen moment bepalen.
tekst: Ewout Schröder; illustratie gegenereerd door Dall-E (AI)

De Clomp 2.0

Column
Winkelcentrum De Clomp in Zeist-West lijkt op station Almere CS: het nodigt mensen niet uit er langer dan strikt noodzakelijk te zijn. Bezoekers haasten zich vanaf het parkeerterrein naar de winkel om er hun ding te doen, om daarna naar de auto terug te rennen.
tekst en foto: Arend Postma

Gast bij de Iftar

Column
Enkele dagen na de aanvang van de Ramadan worden Martijn en ik door Darine el Houfi van Leren voor de Toekomst uitgenodigd voor de Iftar op 16 april. Wat is er plezieriger dan gastvrij voor een maaltijd te worden uitgenodigd? Tijdens de maaltijd spreken we met enthousiaste jongeren.
tekst: Henny Fokkema; foto’s: LinkedIn Darine el Hoefi

Pages