Literair Zeist

 
De Stichting Literaire Activiteiten Zeist, roepnaam Literair Zeist, is in 2004 opgericht om literaire activiteiten in Zeist en omgeving te initiëren, te ondersteunen en mede te organiseren.

Onze reguliere activiteiten:

  • LiteratuurPrijs Zeist: een tweejaarlijkse schrijfwedstrijd, afwisselend poëzie en proza. De prijsuitreiking en de presentatie van de bijbehorende bundel met geselecteerde en prijswinnende inzendingen vindt plaats tijdens een feestelijke avond met muziek.
  • Schrijversontmoetingen en literaire lezingen: elk seizoen ontvangen we een aantal spraakmakende schrijvers/dichters en organiseren we lezingen over literaire onderwerpen.
  • Boek & Film: een filmprogramma voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films.
    Twee series van vijf boekverfilmingen met inleidingen en nabesprekingen door een film- en literatuurkenner in Figi Bioscoop Zeist.
  • Stadsdichter Zeist: Literair Zeist is de uitvoerder van het Stadsdichterschap Zeist. De stadsdichter Zeist schrijft en draagt gedichten voor bij officiële gebeurtenissen in de gemeente. Gedichten waarin actueel nieuws in de gemeente op een ludieke, kritische of vervreemdende wijze wordt belicht. Verder is de Stadsdichter Zeist ambassadeur van de poëzie in Zeist en draagt zorg voor een gedicht bij een ‘Eenzame uitvaart’.
  • Literatuurquiz: met de Literatuurquiz sluit Literair Zeist het seizoen af. Deelnemers testen daarin hun literaire kennis. Drie rondes met vragen over bekende schrijvers en hun boeken. Merel Jansen en Frank Heinen presenteren deze onderhoudende en speelse quiz.  De quizmasters maken hierbij gretig gebruik van beelden, filmpjes en geluidsopnamen.

Verder werkt Literair Zeist graag mee aan de uitvoering van diverse literaire projecten.

Literair Zeist is samenwerkingspartner van het Vertelcafé Zeist en het jaarlijkse Festival Zeist Vertelt. Het jaarlijkse Kinderboekenfeest in Figi wordt mede door Literair Zeist ondersteund.

Literair Zeist werkt vaak samen met andere organisaties, zoals KunstenHuis Idea, Boekhandel Kramer & Van Doorn, Figi Zeist, Vereniging Taalpodium, de Algemene Seniorenvereniging Zeist en CultuurZeist.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Meld je dan op www.literairzeist.nl aan voor onze maandelijkse Nieuwsbrief en ‘like’ ons op Facebook: https://www.facebook.com/literairzeist of volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/literairzeist/

Meer informatie:
www.literairzeist.nl
info@literairzeist.nl

Foto boven: Mel Boas