CultuurZeist

 
CultuurZeist
is een stichting van vrijwilligers die culturele evenementen organiseert voor heel Zeist en omgeving. Voor jong en oud en voor elk wat wils. Onze activiteiten zijn gratis toegankelijk en zeer divers. Van zang, dans en toneel tot beeldende kunst, literatuur, fotografie en vertelkunst.

 • Wereldwijd Vertelcafé
  Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist is dé plek in Zeist waar verhalenvertellers en luisteraars bij elkaar komen om te genieten van deze oeroude culturele uiting. Voor en tussen de verhalen zijn er vaak muzikale intermezzo’s. Het Vertelcafé vindt circa zes keer per jaar plaats, meestal in het Torenlaan Theater en soms op een andere plek.
   
 • Festival Zeist Vertelt
  Het Festival Zeist Vertelt wordt jaarlijks ter gelegenheid van Wereldverteldag op een zondagmiddag rond 20 maart georganiseerd. Op verschillende locaties in Zeist kan door jong en oud naar verhalen worden geluisterd.  ’s Avonds vindt in een Zeister restaurant dan nog een Verteldiner plaats met verhalen door een gerenommeerde verteller.
   
 • JongTalent Concerten
  JongTalent biedt jonge, getalenteerde musici en kleinkunstenaars de gelegenheid om zich te presenteren en podiumervaring op te doen. In samenwerking met  het Torenlaan Theater worden vijf concerten georganiseerd op een zondagmiddag in de periode oktober – april.
   
 • Open Podium
  Het Open Podium is toegankelijk voor zangers, dichters, muzikanten, vertellers, kleinkunstenaars, singer-songwriters, comedians en andere artiesten die hun talent willen delen. In seizoen 2022-2023 vijf keer in het Torenlaan Theater. in de toekomst misschien ook op andere (buiten-)podia.
   
 • Dag de Kunsten
  De Dag der Kunsten is hét podium dat mensen vermaakt met livemuziek, theatervoorstellingen, beeldende kunst, kindervoorstellingen en workshops in of bij opengestelde monumenten. Dit evenement is sinds 2020 gekoppeld aan de Open Monumenten Dag in het tweede weekend van september. Dan vinden optredens plaats in en bij de opengestelde monumenten.
   
 • Walk Art Markt
  De Walk Art Markt, dé markt voor zelfgemaakte kunst en kunstnijverheid, wordt jaarlijks op een zaterdag in augustus gehouden in het Walkartpark aan de Slotlaan in Zeist. Diverse musici en artiesten treden op en een aantal standhouders geeft demonstraties en workshops.
   
 • Inter Cultuur
  Inter Cultuur brengt jaarlijks op de laatste zondagmiddag in augustus Zeistenaren in contact met gebruiken en tradities van andere culturen. Elk jaar staat een continent of cultuur centraal met zang-, dans- en muziekoptredens.
   
 • Kunstroute Zeist
  De Kunstroute Zeist is een jaarlijks terugkerend evenement met het doel de inwoners van de gemeente Zeist op een gezellige en laagdrempelige manier kennis te laten maken met het werk en de werkwijze van de vele kunstenaars die deze gemeente rijk is.

Website: www.cultuurzeist.nl
E-mail: info@cultuurzeist.nl
Facebook: https://www.facebook.com/cultuurzeist/

Foto’s: Pien van den Bosch en Wanda van Eck