Interview

Raadslid aan het woord: Freerk Andre de la Porte

Interview
Zeistermagazine laat de Zeister gemeenteraadsleden aan het woord. Dit keer: Freerk Andre de la Porte (D66). "Het vallen van het kabinet maakt ook de lokale politiek onrustig. Grote dossiers hangen samen met landelijke afspraken. Vertraging in de uitvoering is bijna onvermijdelijk."
tekst: Freerk Andre de la Porte; foto: Dick van Ginkel

Raadslid aan het woord: Wilma Breddels

Interview
Zeistermagazine laat de Zeister gemeenteraadsleden aan het woord. Dit keer: Wilma Breddels (PvdA): "Onze motie 'liefde in de bijstand' wordt uitgevoerd. Dat betekent dat mensen die een bijstandsuitkering ontvangen eerst een tijdje mogen samenwonen zonder dat dit direct invloed heeft op hun uitkering."
tekst: Wilma Breddels; foto: Annet Ploeg

Raadslid aan het woord: David Tompot

Interview
Zeistermagazine laat de Zeister gemeenteraadsleden aan het woord. Dit keer: David Tompot (SP): "Met deze wooncrisis moeten we als gemeente meer regie pakken. Een leegstandverordening kan dan een stok achter de deur zijn om pandeigenaren bij langdurige leegstand te verplichten hun pand te verhuren.”
tekst: David Tompot; foto: Pieter Wout Duquesnoy

Raadslid aan het woord: Falco van ‘t Riet

Interview
Zeistermagazine laat de Zeister gemeenteraadsleden aan het woord. Dit keer: Falco van ’t Riet (GroenLinks): "De omgevingsvisie gaat ook over onze leefomgeving. De natuur heeft zoveel in moeten leveren dat zij er slecht voor staat. Terecht zien inwoners graag dat deze trend wordt gekeerd."
tekst: Falco van ’t Riet

Straling: risico’s voor flora en fauna?

Interview
Heeft elektromagnetische straling invloed op de natuur? Stichting Stralingsbewust Zeist organiseert op dinsdag 23 mei een thema-avond “Stralingsrisico’s: een blik op de gevolgen voor flora en fauna” in het Torenlaan Theater. Spreker is Sylvia Slegers. We vroegen haar waar ze zich zorgen over maakt.
tekst: Sylvia Slegers

Lia bespaart

Interview
De zomer is in aantocht, maar het is handig om nu vast wat klussen te doen waar je in het najaar veel plezier van hebt. Annemiek interviewt Lia van Dijk, haar tip is: denk er over na om kieren en naden te dichten. Tocht in huis voelt niet prettig aan en extra stoken helpt vaak niet.
tekst: Annemiek Verstappen

Raadslid aan het woord: Hannie van Kippersluis

Interview
Zeistermagazine laat de gemeenteraadsleden aan het woord. Dit keer: Hannie van Kippersluis (ZeisterBelang): "Afgelopen raad werd een motie aangenomen om te onderzoeken of de winkeltijden van een grootgrutter verruimd kunnen worden, maar een alleenstaande moeder met 3 kinderen liet de Raad in de kou staan."
tekst: Hannie van Kippersluis; foto: Hans van Oosterhoudt

Raadslid aan het woord: Bas van der Schild

Interview
Zeistermagazine laat de Zeister raadsleden aan het woord. Dit keer: Bas van der Schild (GroenLinks). "Het was voor mij een spoedcursus relativeren. In Bosch en Duin wonen mogelijk nog geen honderd mensen op een vierkante kilometer, terwijl in de wijk Vollenhove er duizenden op een vergelijkbare oppervlakte leven".
tekst: Bas van der Schild; foto: Rob van der Lingen

Wouter bespaart!

Interview
We voelden wethouder duurzaamheid Wouter Catsburg aan de tand over zijn duurzame gedrag. "Het gekke is dat je soms heel voor de hand liggende dingen vergeet. Nudges kunnen helpen als geheugensteuntje, bijvoorbeeld een douchetimer."
tekst: Annemiek Verstappen; foto: Mel Boas

Pages