Over ons

 
Het was jarenlang de droom van Steven Spaargaren om een eigen krant te maken. Zeistermagazine.nl ging 25 september 2003 voor het eerst de elektronische snelweg op. Het is een digitaal magazine geworden dat Steven als zelfstandig journalist en ondernemer sindsdien maakte. Inmiddels is Zeistermagazine een lokaal medium dat zijn plaats definitief veroverd heeft en een groeiend aantal lezers heeft.

Eind 2015 waren er problemen met de provider: Zeistermagazine verdween opeens uit de lucht. Allerlei pogingen om de site te herstellen, liepen schipbreuk. De oude inhoud ging verloren, maar een nieuwe samenwerking werd geboren. Steven Spaargaren en Ronald Camstra besloten toen om Zeistermagazine gezamenlijk voort te zetten. Begin 2019 trok Steven zich terug als eindredacteur, maar hij blijft wel als columnist aan Zeistermagazine verbonden. In 2021 is een redactie gevormd, deze naast Ronald Camstra (uitgever) bestaat uit Arend Postma, Ruud Vermaase en René Scheffer.

De formule van Zeistermagazine is een rubrieksgewijze opzet met columns van de vaste columnisten en daarnaast incidentele bijdragen van derden. Zeistermagazine wil graag Zeist en allerlei Zeistenaren in hun kracht en passie in beeld brengen. We willen graag de interactie met de lezers stimuleren. Gastbijdragen zijn welkom!
We volgen de actualiteit op enige afstand met een positieve en beschouwende blik op de wereld.

Aan Zeistermagazine werken de volgende betrokken mensen mee:

- Arend Postma (redactie en columns Zeister wegen onder de loep)
- René Scheffer (redactie en columns Langs de velden)
- Ruud Vermaase (redactie en columns Verwonderingen)
- Ronald Camstra (uitgever en columns Bij de buren)
- Claire van Spanje (columns Op verhaal komen)
- Marcel Leenders (columns ZieZeist)
- Steven Spaargaren (columns Standplaats Zeist)
- Greetje Kooistra (columns Vrouwtje Jas)
- Anke de Jong (columns Levenskunst)
- Henjo Hekman (gedichten Gedicht van de maand)
- Henny Fokkema (columns De Waarde van)
- Erwin Hagen (columns In de buurt)
- Fons Pennings (columns Wij zijn Zeist)
- Henk Martens (columns Op de middenstip)
- Bob Horjus (columns Samen opvoeden)
- Peter van Haastrecht (fotoblog)
- Julia Blauw (Artwork)
- Kees Linnenbank (foto van de maand)
- Trix Reinders (spreuk van de maand)

Bovenstaande foto is genomen tijdens de laatste redactieborrel in januari 2020 en is niet meer helemaal actueel, maar vanwege corona is er sindsdien geen gezamenlijke bijeenkomst van alle columnisten meer geweest. Op de foto staand van links naar rechts: René Scheffer, Ruud Vermaase, Ernst van Splunter, Henny Fokkema, Erwin Hagen, Fons Pennings, Greetje Kooistra en Kirsten Vonk. Op de foto zittend van links naar rechts: Claire van Spanje, Marcel Leenders, Ronald Camstra, Steven Spaargaren, Henjo Hekman en Arend Postma.

Enkele columnisten zijn inmiddels gestopt met schrijven, maar hun oude bijdragen staan natuurlijk nog wel op onze site:

- Jens Bosman (columns Jong in Zeist)
- Ingrid Wong (columns Voor elkaar)
- Chantal van der Loo (columns Lekker Buiten)
- Noortje van Breukelen (*) (columns Hart van Zeist)
- Ernst van Splunter (columns Meedoen in Zeist)
- Kirsten Vonk (columns Vonk maakt vuur)
- Meike van Kippersluis (foto's Meike's kijk op Zeist)
- Erica Pijs (columns Met een glaasje)

(*) Noortje van Breukelen was een pseudoniem van Ronald Camstra, hij schreef in de periode 2017-2020 een aantal columns onder dit pseudoniem. De redactie heeft besloten de columns niet te verwijderen, om geschiedvervalsing te voorkomen, maar wel alsnog te voorzien van de toevoeging pseudoniem.

Zeistermagazine heeft naast deze website ook een wekelijkse email-nieuwsbrief (je kunt je hier abonneren) en is actief op social media: op Instagram en Twitter onder de naam 'Zeistermagazine', op Facebook met de pagina Zeistermagazine, de groep ZeisterMagazine, de groep Verhalen over Zeist en met het redactie-account 'Zeis ter Maga - Zine', op YouTube en LinkedIn onder de naam 'Zeister Magazine', op LinkedIn tevens met een bedrijfspagina, en de foto's plaatsen we ook op Pinterest.

Zeistermagazine wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal bedrijven en organisaties in Zeist: de Vrienden van Zeistermagazine. Dankzij hun steun is het mogelijk dat Zeistermagazine als gratis online magazine verschijnt. Van de Vrienden plaatsen wij met enige regelmaat berichten, aankondigingen en updates. De logo´s van de Vrienden staan rechtsonder op de site.

Met deze website laten we het resultaat van onze inspanningen zien. Wij wensen iedereen in ieder geval heel veel leesplezier.

Zeistermagazine.nl: positief, kritisch, interactief, sociaal, onafhankelijk, ondernemend en verrassend! 

 
Lees hier onze privacyverklaring