Over ons

 
Missie
Zeistermagazine is een online platform dat ruimte biedt aan meningen, columns en verhalen over Zeist. We werken deels met columns van vaste columnisten en plaatsen daarnaast bijdragen van derden. De auteurs zijn zelf verantwoordelijk voor hun boodschap, die niet automatisch ook de mening van Zeistermagazine weergeeft. We volgen de actualiteit op enige afstand met een positieve en beschouwende blik op de wereld. Zeistermagazine wil graag Zeist en allerlei Zeistenaren in hun kracht en passie in beeld brengen en bijdragen aan een socialere en duurzamere lokale samenleving. Gastbijdragen zijn welkom!

Ontstaan
Het was jarenlang de droom van Steven Spaargaren om een eigen krant te maken. Zeistermagazine.nl ging 25 september 2003 voor het eerst de elektronische snelweg op. Het is een digitaal magazine geworden dat Steven als zelfstandig journalist en ondernemer sindsdien maakte. Inmiddels is Zeistermagazine een lokaal medium dat zijn plaats definitief veroverd heeft en een groeiend aantal lezers heeft.

Huidige structuur
Eind 2015 waren er problemen met de provider: Zeistermagazine verdween opeens uit de lucht. Allerlei pogingen om de site te herstellen, liepen schipbreuk. De oude inhoud ging verloren, maar een nieuwe samenwerking werd geboren. Steven Spaargaren en Ronald Camstra besloten toen om Zeistermagazine gezamenlijk voort te zetten. Begin 2019 trok Steven zich terug als eindredacteur, maar bleef nog wel tot 2023 als columnist aan Zeistermagazine verbonden. In 2021 is een redactie gevormd, die naast Ronald Camstra (uitgever) bestaat uit Arend Postma, Ruud Vermaase en René Scheffer.

Medewerkers
Aan Zeistermagazine werken de volgende mensen mee (in alfabetische volgorde):

- Anke de Jong (columns Levenskunst)
- Annemieke Bol (columns De impact van mantelzorg)
- Arend Postma (redactie en columns Zeister wegen onder de loep en Doorn in het Oog)
- Bob Horjus (columns Samen opvoeden)
- Claire van Spanje (columns Op verhaal komen)
- Dick Koopman (columns Je weet niet wat je ziet)
- Erica Pijs (columns Met een glaasje en Met een vergrootglas)
- Erwin Hagen (columns In de buurt)
- Ewout Schröder (columns Onthutsing)
- Fons Pennings (columns Wij zijn Zeist)
- Hans Snel (columns Duurzaam leven in Zeist)
- Henjo Hekman (gedichten Gedicht van de maand)
- Henny Fokkema (columns De Waarde van)
- Iris Cassandra (columns De ander)
- Julia Blauw (Artwork)
- Kees Linnenbank (foto van de maand)
- Marcel Leenders (columns ZieZeist)
- Margot ten Hoor (columns Oud worden in Zeist)
- Marieke Palm (columns In verbinding)
- Peter van Haastrecht (fotoblog)
- René Scheffer (redactie en columns Langs de velden)
- Ronald Camstra (uitgever en columns Bij de buren)
- Ruud Vermaase (redactie en columns Verwonderingen en Doorn in het Oog)

Op deze pagina zijn vier foto's te zien van redactieborrels, waar steeds een deel van de medewerkers op te zien is. De foto boven is het meest recent, genomen in april 2024. Van links naar rechts: Margot ten Hoor, Annemieke Bol, Henny Fokkema, Henjo Hekman, Erica Pijs, Arend Postma, Erwin Hagen, Ronald Camstra, Marcel Leenders, René Scheffer en Ewout Schröder. 

De tweede foto is genomen in mei 2022. Op de foto staand van links naar rechts Claire van Spanje, Peter van Haastrecht, Marcel Leenders, Kees Linnenbank, Arend Postma, Ruud Vermaase, Ronald Camstra en Erwin Hagen. Zittend van links naar rechts: Marijn Knevel, Steven Spaargaren en Renée van Dijk.

De derde foto is genomen in januari 2020. Op de foto staand van links naar rechts: René Scheffer, Ruud Vermaase, Ernst van Splunter, Henny Fokkema, Erwin Hagen, Fons Pennings, Greetje Kooistra en Kirsten Vonk. Op de foto zittend van links naar rechts: Claire van Spanje, Marcel Leenders, Ronald Camstra, Steven Spaargaren, Henjo Hekman en Arend Postma.

De onderste foto is van januari 2019. Op deze foto staand van links naar rechts: Erwin Hagen, Greetje Kooistra, René Scheffer, Ronald Camstra, Arend Postma, Ingrid Wong, Henjo Hekman en Kees Linnenbank. Zittend van links naar rechts Ruud Vermaase en Steven Spaargaren.

Enkele columnisten zijn inmiddels gestopt met schrijven of uit Zeist verhuisd, maar hun oude bijdragen staan natuurlijk nog wel op onze site:

- Chantal van der Loo (columns Lekker Buiten)
- Ernst van Splunter (columns Meedoen in Zeist)
- Henk Martens (columns Op de middenstip)
- Ingrid Wong (columns Voor elkaar)
- Jens Bosman (columns Jong in Zeist)
- Kirsten Vonk (columns Vonk maakt vuur)
- Marijn Knevel (columns Leren voor later)
- Meike van Kippersluis (foto's Meike's kijk op Zeist)
- Noortje van Breukelen (*) (columns Hart van Zeist)
- Renée van Dijk (columns Verwonder je slechts)
- Steven Spaargaren (oprichter, columns Standplaats Zeist)
- Vrouwtje Jas (**) (columns Vrouwtje Jas)

(*) Noortje van Breukelen was een pseudoniem van Ronald Camstra, hij schreef in de periode 2017-2020 een aantal columns onder dit pseudoniem.
(**) Vrouwtje Jas was een pseudoniem van Greetje Kooistra, zij schreef in de periode 2019-2020 een aantal columns onder dit pseudoniem.

Sociale media
Zeistermagazine heeft naast deze website ook een wekelijkse email-nieuwsbrief (je kunt je hier abonneren) en is actief op social media: op Instagram, Mastodon, Threads en X (Twitter) onder de naam 'Zeistermagazine', op Facebook met de pagina Zeistermagazine, de groep ZeisterMagazine, de groep Verhalen over Zeist en met het redactie-account 'Zeis ter Maga - Zine', op YouTube en LinkedIn onder de naam 'Zeister Magazine', op LinkedIn tevens met een bedrijfspagina, en de foto's plaatsen we ook op Pinterest.

Vrienden
Zeistermagazine wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal bedrijven en organisaties in Zeist: de Vrienden van Zeistermagazine. Dankzij hun steun is het mogelijk dat Zeistermagazine als gratis online magazine verschijnt. Van de Vrienden plaatsen wij met enige regelmaat berichten, aankondigingen en updates. De logo´s van de Vrienden staan rechtsonder op de site.

Copy indienen
Gastbijdragen zijn welkom, je kunt die mailen naar info@zeistermagazine.nl. Aangeleverde copy wordt automatisch eigendom van Zeistermagazine en kan na aanlevering niet meer worden teruggetrokken. De redactie houdt zich het recht voor om bijdragen te weigeren, in te korten, te redigeren of van een andere kop te voorzien. De inhoud van de gepubliceerde bijdragen blijven de verantwoordelijk van de afzonderlijke auteurs zelf en geven niet automatisch de mening van Zeistermagazine weer. Auteurs dienen zelf een rechtenvrije foto mee te leveren en zijn zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van eventuele auteursrechten. Foto's kunnen worden bijgesneden in het gewenste formaat van de huisstijl (website 4:3, nieuwsbrief 16:9, agenda-items vierkant). We vermelden altijd de naam van de auteur en de fotograaf, dat zijn altijd natuurlijke personen. Op de website verschijnen nieuwe berichten dagelijks, maar de nieuwsbrief verschijnt maar eens per week, op maandag. Deadline voor de nieuwsbrief: zondagmiddag 13 uur.

Met deze website laten we het resultaat van onze inspanningen zien. Wij wensen iedereen in ieder geval heel veel leesplezier.

Zeistermagazine.nl: positief, verwonderend, sociaal, betrokken en verrassend! 

 
Lees hier onze privacyverklaring