Over ons

 
Het was jarenlang de droom van Steven Spaargaren om een eigen krant te maken. Zeistermagazine.nl ging 25 september 2003 voor het eerst de elektronische snelweg op. Het is een digitaal magazine geworden dat Steven als zelfstandig journalist en ondernemer sindsdien maakte. Inmiddels is Zeistermagazine een lokaal medium dat zijn plaats definitief veroverd heeft en een groeiend aantal lezers heeft.

Eind 2015 waren er problemen met de provider: Zeistermagazine verdween opeens uit de lucht. Allerlei pogingen om de site te herstellen, liepen schipbreuk. De oude inhoud ging verloren, maar een nieuwe samenwerking werd geboren. Steven Spaargaren en Ronald Camstra besloten toen om Zeistermagazine gezamenlijk voort te zetten en opnieuw te beginnen. Begin 2019 trok Steven zich terug als eindredacteur, maar hij blijft wel als columnist aan Zeistermagazine verbonden.

Deze website is een interessant project gezien vanuit het vakgebied communicatie, maar ook vanuit sociaal en cultureel perspectief. Is het mogelijk op internet een magazine te maken dat voor veel Zeistenaren interessant is?
We hanteren de journalistieke formule: berichten moeten gebaseerd zijn op feiten of persoonlijke meningen. De formule is een rubrieksgewijze opzet met human interest portretten, columns en bijdragen van derden. Zeistermagazine wil graag allerlei Zeistenaren in hun kracht en passie in beeld brengen. Aankomend talent heeft bij ons een streepje voor: dat heeft overigens weinig met leeftijd te maken. We willen graag de interactie met de lezers stimuleren. Gastbijdragen zijn welkom!
We volgen de actualiteit op enige afstand met een positief kritische blik op de wereld.

Aan Zeistermagazine werkt een betrokken aantal mensen mee die bijdragen leveren: columnisten, redacteuren, webmasters en fotografen.

Op de foto zittend van links naar rechts:

- Ruud Vermaase (recensies, columns Verwonderingen)
- Steven Spaargaren (columns Standplaats Zeist)

Op de foto staand van links naar rechts:

- Erwin Hagen (columns In de buurt)
- Vrouwtje Jas (columns Vrouwtje Jas)
- René Scheffer (columns Langs de velden)
- Ronald Camstra (eindredacteur & columns Bij de buren)
- Arend Postma (columns Zeister wegen onder de loep)
- Ingrid Wong (columns Voor elkaar)
- Henjo Hekman (gedichten Gedicht van de maand)
- Kees Linnenbank (fotografie)

Op de foto ontbreken:

- Anke de Jong (columns Levenskunst)
- Marcel Leenders (columns ZieZeist)
- Kirsten Vonk (columns Vonk maakt vuur)
- Fons Pennings (columns Wij zijn Zeist)
- Henny Fokkema (columns De Waarde van)
- Noortje van Breukelen (columns Hart van Zeist)
- Ernst van Splunter (columns Meedoen in Zeist)
- Bob Horjus (columns Samen opvoeden)
- Peter (restaurantrecensies)
- Alphons van Dijk (foto van de maand)
- Trix Reinders (spreuk van de maand)

Ook zijn er enkele columnisten inmiddels gestopt met schrijven, maar staan hun oude pareltjes natuurlijk nog wel op onze site:

- Jens Bosman (columns Jong in Zeist)
- Ingrid Wong (columns Voor elkaar)
- Chantal van der Loo (columns Lekker Buiten)

Last but not least: Zeistermagazine wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal bedrijven en organisaties in Zeist: de vrienden van Zeistermagazine. Zonder al die medewerking is Zeistermagazine onmogelijk. Met deze website laten we het resultaat van onze inspanningen zien. Wij wensen iedereen in ieder geval heel veel leesplezier.

Zeistermagazine.nl is... positief, kritisch, interactief, sociaal, onafhankelijk, ondernemend en verrassend! 

Lees hier onze privacyverklaring