Oproep

Zeister Vrijwilligersprijzen: aanmelding van start

Oproepen
Vrijwilligers en organisaties kunnen zich vanaf nu kandidaat stellen voor de Zeister Vrijwilligersprijzen 2024. De Zeister Vrijwilligersprijzen zijn in het leven geroepen als blijk van waardering voor mensen die zich vrijwillig inzetten voor een ander of voor een organisatie.
tekst: Sabine Horsting; foto: Erik Kottier

Sterk aan het stuur: gratis fitness voor Zeister chauffeurs

Oproep
Chauffeurs hebben een zittend beroep, en we weten dat teveel zitten niet gezond is. Voor taxi- en touringcarchauffeurs uit Zeist is er fantastisch nieuws! Er is nu een speciaal programma bij Personal Fitness Zeist waar ze geheel kosteloos de eerste stap naar een gezond, vitaal en gelukkig leven kunnen zetten.
tekst: Roohin Osmani & Tamim Mahboubzada

Walk Art Markt 2024: doe mee met een kraam!

Oproep
Op zaterdag 24 augustus organiseert Cultuur Zeist de Walk Art Markt in het gelijknamige park aan de Slotlaan in Zeist. Ook dit jaar belooft het weer een gezellige markt te worden met een rijk en gevarieerd aanbod voor jong en oud. Aanmelden voor een kraam kan tot 15 mei.
tekst: Joke van der Leij; foto: Pien van den Bosch

Speeddaten met het VSBfonds

Oproep
Heb jij een mooi project of idee dat mensen helpt om zich te ontwikkelen of dat zorgt voor meer samenhang in je buurt? En ben je op zoek naar financiering voor dit project? Op donderdag 18 april van 10:00-16:30 uur zijn adviseurs van VSBfonds aanwezig in Wijkcentrum ’t Volle Hof, om met initiatiefnemers in gesprek te gaan.
tekst en foto: Brigitte Coté en Guus Pengel

Inwoners Zeist starten petitie: stop slepen met vluchtelingen

Oproep
Ongeveer 300 Afghaanse vluchtelingen die nu op het Walaardt Sacré Kamp in Huis ter Heide wonen, dreigen binnenkort te worden overgeplaatst, terwijl zij wachten op permanente huisvesting. Defensie wil het terrein weer in gebruik nemen. Een groep bezorgde burgers van Zeist is een petitie gestart.
tekst: Silke Zwart; foto: Antoon Berentsen

Zeist gaat het dak op

Oproep
Mijn Groene Huis organiseert een collectieve inkoopactie voor groene daken: Zeist Gaat Het Dak Op. Een groendak is een dak bedekt met planten of sedum. Bewoners van de gemeente Zeist ontvangen nu tijdelijk een korting van 30% op de aanleg van een groen dak. Er is ruimte voor 100 daken. Op 15 april om 19:30 organiseert Mijn Groene Huis een online webinar.
tekst: Tirsa van der Laan; foto’s: Renzo Gerritsen

Verhalenwedstrijd voor Literatuurprijs Zeist 2024

Oproep
Dit jaar organiseert Literair Zeist voor de achtste keer de Literatuurprijs Zeist: een open verhalenwedstrijd. Deelnemers kunnen tot uiterlijk 18 augustus 2024 met een niet eerder gepubliceerd verhaal meedoen aan de wedstrijd. De eerste prijs is € 350. De prijswinnende verhalen worden in een fraaie bundel gepubliceerd.
tekst: Ton Stok; foto’s: Mel Boas

Ervaar hoe waardevol jij kan zijn!

Oproep
Voor een gezin dat door een lastige periode gaat, is het fijn om iemand te hebben die naast ze staat, mee wil denken en een steuntje in de rug geeft. Samen Oplopen koppelt vrijwilligers aan dergelijke gezinnen en begeleidt ze. Op dinsdagavond 12 maart organiseert Samen Oplopen hierover een informatieavond.
tekst: Petra Kalf

Buddy to Buddy van start

Oproep
Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen & statushouders aan inwoners van hun nieuwe woonplek. Een praatje maken, samen eten, naar een sportclub, feestdagen vieren: we hebben het allemaal nodig om ergens te aarden en mee te doen. Op woensdag 28 februari trappen ze af met een feestelijk matchingdiner in het Beauforthuis te Austerlitz. Word ook Buddy!
tekst: Sofie Derks

In gesprek met minister over 4e aanvliegroute Schiphol

Oproep
Zeistenaren kunnen op 1 februari tijdens een live-uitzending vragen stellen aan minister Harbers over de plannen voor een 4e aanvliegroute. Deze mogelijke route dreigt boven de provincie Utrecht voor grote overlast te gaan zorgen. Bovendien faciliteren deze plannen een nog verdere groei van het vliegverkeer. Praat mee!
tekst: Femke van Brussel - Visser

Pages