Artikel

Kringloop Den Dolder feestelijk geopend

Artikel
Op vrijdag 26 april is de nieuwe Kringloop in Den Dolder feestelijk geopend door wethouder Walter van Dijk, met bubbels en gebak, en zelfs een zonnetje erbij. Ga je in de meivakantie lekker je huis, je schuur of je zolder opruimen? En kom je spullen tegen die nog prima bruikbaar zijn? Breng ze langs bij Kringloop De Ketel!
tekst en foto’s: Inke van den Boogert

Onderzoeksrapport over Joods vastgoed in Zeist

Artikel
Op woensdag 24 april is het onderzoeksrapport gepresenteerd over de omgang met Joods vastgoed door de gemeente Zeist tijdens de Tweede Wereldoorlog. "De conclusie dat de gemeente op geen enkele manier betrokken is geweest bij de roof van onroerend goed van joodse inwoners is misschien een opluchting, maar zeker geen reden voor een gevoel van trots".
tekst: Gemeente Zeist; foto: Mel Boas

Vijf wethouders openen Regionaal Energiecentrum

Artikel
Op 24 april hebben de wethouders van vijf deelnemende gemeenten het Regionaal Energiecentrum op de Slotlaan 279 in Zeist feestelijk geopend. Inwoners kunnen er terecht voor informatie en onafhankelijk advies over het verduurzamen van hun woning en voor demonstraties van verschillende oplossingen.
tekst: Marius Keij; foto: Mel Boas

Theaterschoolleerlingen spelen de sterren van de hemel

Artikel
In de maanden maart en april speelden leerlingen uit verschillende kindertheatergroepen toneel en musical van de Theaterschool van KunstenHuis Idea de sterren van de hemel. "De stukken hebben een duidelijke eigen insteek, en laten zien hoe divers onze theatercursussen zijn".
tekst en foto’s: Monique Vermeer

Hulp bij belastingaangifte

Artikel
Veel mensen vinden het invullen en verzenden van de belastingaangifte spannend. Daarom organiseert Humanitas Heuvelrug samen met de bibliotheek voor alle inwoners van Zeist ook dit jaar weer speciale spreekuren: “Hulp bij aangifte Inkomstenbelasting”.
tekst: Dieuwke de Vries; foto: Catgarina Gerritsen

Hart voor Verkeer

Artikel
Arjan Breider is directeur van verkeersadviesbureau Hart voor Verkeer, gevestigd op de Slotlaan. "Verkeer heeft me altijd gefascineerd. Ik heb passie voor mijn vak en ik vind dat de mens in het verkeer centraal moet staan. Daarom heb ik ‘Hart voor Verkeer’, en is dit ook de naam van onze onderneming".
tekst: Arjan Breider

Gospelkoor Reflection Zeist voorziet in grote zangersbehoefte!

Artikel
In deze tijd een koor starten? En binnen een half jaar meer dan 40 koorleden hebben? Het kan in Zeist! Gospelkoor Reflection Zeist staat sinds de prille start in september 2023 onder leiding van dirigent en musicus Remco Hakkert. En dat is nog niet alles, want het koor heeft een eigen 10-koppige band.
tekst: Jannine Manschot; foto’s: Jan Willem Wemekamp

Voetbaltrainingen voor senioren met beginnende Alzheimer

Artikel
In Zeist beginnen lokale organisaties met voetbaltrainingen gericht op senioren met beginnende Alzheimer. Het programma is ontwikkeld door Sportief Zeist, Alzheimer Nederland, voetbalvereniging Jonathan en andere lokale partners. Woensdag 27 maart is de eerste proeftraining.
tekst en foto: Kiki Peek

De Breul levert Ghanese school waterput

Artikel
Tijdens kerstactiviteiten vorig jaar organiseerde De Breul een inzamelingsactie voor de Touch Lives Foundation “Changing Lives”. Met de opbrengst is een waterpomp met behulp van zonne-energie gerealiseerd in een dorp in Ghana en hebben de bewoners weer een jaar lang toegang tot medische zorg.
tekst: Hilde Maij en Henrieke Schut; foto’s: Francis Taylor

De Tassenfabriek

Artikel
Altijd al je eigen tas willen maken? Bij De Tassenfabriek in Zeist kun je samen met een vriendin, je dochter of een groep vriendinnen of collega’s je eigen tas maken. De Tassenfabriek is onlangs verhuisd naar Lab Lou aan de Weteringlaan 1 (het oude tuincentrum Akkerflora).
tekst: Jeannemiek Bakker

Scholen gaan toffe activiteiten na schooltijd aanbieden

Artikel
Ieder kind heeft talenten. Maar hoe weet je waar je goed in bent? Of wat je leuk vindt? Drie scholen in de wijken Zeist-West (Al Amana) en Vollenhove (Op Dreef en De Wegwijzer) gaan de leuke en uitdagende activiteiten die ze na schooltijd aanbieden daarom flink uitbreiden.
tekst: Astrid Grootenhuis; foto's: Francien Schipper-Modderman 

Ondernemershuis Zeist

Artikel
Toen ik naar Zeist verhuisde zocht ik een fijne werkplek, niet alleen om te kunnen werken, maar ook om mensen te kunnen ontvangen. Ik stak de 1e Dorpsstraat over toen ik op de ruit van de oude Apotheek ‘Ondernemershuis Zeist’ zag staan. Hier kunnen lokale ondernemers een vaste of flexibele werkplek vinden.
tekst en foto’s: Margot ten Hoor

Ondersteuning thuis

Artikel
Als je ziek bent, wil je het liefst in je eigen vertrouwde omgeving blijven: er gaat niets boven de liefdevolle verzorging, aandacht en nabijheid van familie en mantelzorgers. Maar deze zorg is vaak intensief. Mantelzorgers kunnen steun krijgen van deskundige vrijwilligers van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV).
tekst: Marie-Louise Beerling; foto: Cees van de Wal

Pages