Zeister wegen onder de loep

Zeister wegen onder de loep

Ontspullen

Column
Ons appartementengebouw ‘Parkflat Kerckebosch’ aan de Anna Paulownalaan wordt gerenoveerd. Onderdeel van de renovatie: de vloeren van de appartementen op de begane grond moeten geïsoleerd worden. Dit houdt in dat de bergingen in de kelder leeg moeten.
tekst en foto: Arend Postma

Walkartpark

Column
New York heeft Central Park, Londen heeft Hyde Park, en Zeist heeft het Walkartpark. De film 'Walkart' van Kees Linnenbank brengt bij Arend Postma herinneringen boven van vervlogen tijden, poffertjeskramen en zwervers.
tekst en foto: Arend Postma

Cul-de-sac

Column
Het pand waar tot voor kort Chinees-Indisch Restaurant Lin Fa in zat, is een van de meest authentieke toegangen tot het centrum van Zeist. De dreiging van sloop door de nieuwe eigenaar is volgens mijn laatste informatie nog steeds groot.
tekst en foto: Arend Postma

Streekbier festival in het Walkartpark

Column
Ik vind mijzelf terug op het Streekbier Festival in het Walkartpark. De sfeer zit er al snel goed in. Bij de stand van Slotbier Zeist kan ik kiezen uit wel één bier: Slotbier Blond vol 7%. Een assortiment waar sommige mensen het Spaans benauwd van krijgen, maar voor mij is het een verademing.
tekst en foto’s: Arend Postma

De weg vragen

Column
Afgelopen zondag, tijdens mijn wekelijks rondje hardlopen, kom ik midden in het bos tussen Zeist en Austerlitz een wandelaar met een grote rugzak tegen. Zijn loop is doelgericht, daardoor lijkt hij mij niet iemand die het op zondagmorgen alleen bij een wandeling naar de glascontainer houdt.
tekst en foto: Arend Postma

Pages