Bij de buren

Hans Kazàn voelt zich thuis in Zeist

Interview
De bekende goochelaar en presentator Hans Kazàn woont in Spanje maar is nog wekelijks voor werk in Nederland. Hij slaapt dan altijd in Zeist, in Figi. "Als ik in Nederland ben is dit mijn postadres. Zeist is een mooi dorp met fijne restaurants. Ik voel me hier thuis. Ik ben hier 100 keer liever dan in Amsterdam”.
tekst en foto’s: Ronald Camstra

Meer vet dan spier

Column
“Wanneer heb je er het meeste last van?”, vraagt Tamim Mahboubzada me als we aan zijn bureautje zitten bij Personal Fitness Zeist op de Slotlaan. Het gesprek gaat niet over het verkeer op de Slotlaan, maar over mijn buik. De weegschaal levert een confronterend moment op.
tekst: Ronald Camstra; foto: Roel Marinus

Interview: Mark Alban Lotz

Interview
Zeist kent Mark Lotz vooral als een enthousiaste organisator van lokale muziekevenementen, zoals het Jazzcafé Zeist, VOLfest en Jazz on the Sofa. Minder bekend is dat Mark ook een internationaal vermaard musicus en componist is. Een interview over Zeist, zijn roots en zijn drijfveren.
tekst: Ronald Camstra; foto: Krijn van Noordwijk

meRecovery inloophuis geopend

Artikel
Op zaterdag 27 januari opende wethouder Angèle Welting meRecovery, een inloophuis voor jongeren met een eetstoornis en hun naasten op de Utrechtseweg 92. meRecovery is opgezet door Jessica Holtzer en Henriette Davelaar, twee ervaringsdeskundige ouders van kinderen met een eetstoornis uit Zeist.
tekst en foto’s: Ronald Camstra

“Zijn er in Zeist überhaupt mensen met een baan?”

Column
Geamuseerd keek de schrijver over de rijen met veel grijze haartinten. “Zijn er in Zeist überhaupt mensen met een baan?”, vroeg hij plagerig. Het tekende de sfeer: ontspannen en met de nodige kwinkslagen vertelde Ilja Leonard Pfeijffer over zijn nieuwe boek en de lessen daaruit voor de huidige tijd.
tekst: Ronald Camstra; foto: Hans van Oosterhoudt

Pages