Woongoed Zeist

Op weg naar Woongroen

Artikel
Woongoed Zeist en Woonstichting SSW fuseren per 1 januari 2024 en gaan samen verder onder de naam Woongroen. Woongroen verwijst naar wonen in de mooie groene omgeving van Zeist en De Bilt. Ook sluit de naam aan bij de ambitie van de regionale huisvester om woningen comfortabeler en energiezuiniger te maken.
tekst: Debbie Huisman en Marieke Overeem

'Omlaag die Meter'-starterspakket voor huurders

Artikel
Om huurders te helpen richting de winter verzorgen de Zeister woningcorporaties 'Omlaag die Meter'-starterspakketten. In oktober en november kunnen alle huurders gratis energiebesparende materialen ophalen. Via Mijn Groene Huis kunnen huurders een energieklusser aanvragen om de materialen te plaatsen.
tekst: Debbie Huisman

Woongoed Zeist gaat voor ‘sociaal renoveren’

Artikel
Woongoed Zeist schrijft in haar jaarverslag: "In Vollenhove is de renovatie van de L-flat aangegrepen om én een grootschalige gebiedsaanpak te ontwikkelen én om de sociale cohesie in de wijk te versterken. Deze aanpak - die we ‘sociaal renoveren’ hebben gedoopt - gaan we op meer plekken in Zeist uitrollen."
tekst: Rob Wassenberg

Woongoed Zeist en Woonstichting SSW willen fuseren

Artikel
De woningcorporaties Woongoed Zeist en Woonstichting SSW tekenden op 23 februari een intentieovereenkomst tot fusie. De beoogde fusiedatum is 1 januari 2024. Gezamenlijk hebben de corporaties een woningaanbod van ongeveer 12.300 huurwoningen in de gemeenten Zeist en De Bilt.
tekst: Debbie Huisman; foto: Jeroen Jumelet

Onder de Pannen

Artikel
We zien steeds vaker dat mensen op straat komen te staan bij schulden of na een scheiding. Onder de Pannen helpt deze mensen tijdelijk aan onderdak. Heb jij een kamer over? Het is legaal en leidt niet tot korting op een uitkering.
tekst: Tussenvoorziening