Renovatie On Site woningen Griffensteijn

14 april 2022
tekst: Debbie Huisman; foto: Woongoed Zeist

In juni begint Woongoed Zeist met de renovatie van de 77 “On Site” woningen aan de Cornelis Schellingerlaan in Griffensteijn. Het is een speciaal project vanwege het monumentale karakter van de woningen. Woongoed Zeist wil de monumentale uitstraling van de woningen behouden, maar er tegelijkertijd een comfortabele en duurzame woning voor de huurders van maken. De woningen hebben nu een energielabel D t/m G, maar zullen na de renovatie een energielabel A krijgen.

Ruim 92% van de huurders van de woningen ging akkoord met het onderhouds- en renovatievoorstel. De voorbereidingen van de werkzaamheden gaan nu van start. De gemeente Zeist moet wel nog een bouwvergunning verstrekken.

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen hoopt Woongoed Zeist in april 2023 klaar te zijn. Alle bewoners kunnen dan genieten van hun comfortabelere en energiezuinigere woning. Zo worden het dak en de onderzijde van de begane grondvloer geïsoleerd. Omdat de woningen een afwijkende gevelconstructie hebben waarin onvoldoende ruimte is voor het aanbrengen van isolatie, wordt de gevel aan de buitenzijde van de woning voorzien van een isolatielaag. De isolatie wordt afgewerkt met een laag stucwerk. Hierdoor wijzigt het uiterlijk van de woning nauwelijks.

De plaatsing van zonnepanelen wordt nog onderzocht: levert plaatsing op de daken voldoende rendement op? Omdat het gaat om monumentale woningen, is plaatsing van zonnepanelen bovendien afhankelijk van het verkrijgen van een bouwvergunning.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Debbie schreef eerder:
Woongoed Zeist bouwt kantoor om tot woningen

Meer bijzondere verduurzamingsprojecten:
Kinderboerderij krijgt energielabel A

Volgende bijdrage:
Weet u wat u wilt? Bijeenkomst over de laatste levensfase

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.