Weet u wat u wilt? Bijeenkomst over de laatste levensfase

16 april 2022
tekst: Robin Zuidam; foto:
Hes van Huizen

Op 11 mei 2022 is er in het gemeentehuis van Zeist een bijeenkomst over de laatste levensfase. Zeister huisarts Brenda Ott verzorgt samen met Robin Zuidam de presentatie van deze middag.

Dat we op een gegeven moment overlijden, is een onvermijdelijk. Op sommige dingen, zoals de zorg in de laatste levensfase, kan men wél invloed hebben door er tijdig over na te denken en te praten. Hierover nadenken en praten met mensen in uw omgeving is belangrijk. Met uw naasten of uw huisarts. Om goed in gesprek te kunnen gaan, heeft u goede informatie nodig. Bij deze informatiebijeenkomst krijgt u die. De bijeenkomst vinden plaats in het kader van een landelijk onderzoek door Amsterdam UMC en wordt gesubsidieerd door ZonMw.

“Dit thema gaat mij aan mijn hart. Ik vind het daarom belangrijk hieraan mee te werken”, aldus Brenda Ott (huisarts en kaderhuisarts ouderengeneeskunde in huisartsenpraktijk Ott en Bedaux in Zeist). Brenda Ott zal samen met Robin Zuidam de presentatie van deze middag verzorgen.

Stichting Het Bezinningshuis organiseert de bijeenkomst samen met Algemene Seniorenvereniging Zeist, Geestelijke verzorging palliatief Zeist, Stichting Wederzijds, MeanderOmnium, Pastores Zeist, netwerk palliatieve zorg en anderen.

Voor Robin Zuidam, voorzitter van Stichting Het Bezinningshuis, en projectleider, is het een voorrecht om samen met deze huisarts in gesprek te gaan met inwoners van de gemeente Zeist. Ook zullen er afgevaardigden van diverse betrokken organisaties aanwezig zijn die iets kunnen betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven en hun naasten.

De bijeenkomst vindt plaats op 11 mei 2022 tussen 15:00-17:00 (inloop vanaf 14:30) , in de raadzaal van de gemeente aan Het Rond 1 in Zeist. Deelname is gratis. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

U kunt zich via het contactformulier op de website van Stichting Het Bezinningshuis aanmelden: www.bezinningshuis.nl/contact, of telefonisch via: 085-0043088.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over het bezinningshuis:
Afscheid nemen van het leven

Meer over het levenseinde:
Een goed huis

Volgende bijdrage:
Hoe mijn leven onaangekondigd veranderde

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.