Woongoed Zeist bouwt kantoor om tot woningen

23 februari 2022
tekst: Debbie Huisman

In het leegstaande kantoordeel van woningcorporatie Woongoed Zeist aan de Steniaweg zijn zes sociale huurappartementen gerealiseerd. De 2-kamer appartementen worden verhuurd aan werkende jongvolwassenen. Er was veel belangstelling. Onlangs kregen de zes nieuwe bewoners de sleutel.

Gerda Hullegien, manager Wijken bij Woongoed Zeist: “Woonruimte is schaars. Ook in Zeist. En zeker voor jonge starters op de woon- en arbeidsmarkt. Deze 2-kamer huurappartementen op steenworp afstand van het centrum van Zeist zijn heel geschikt voor jongvolwassenen. Bovendien komen één persoons huishoudens met een hoger inkomen slecht aan bod bij de toewijzing van een sociale huurwoning. De enorme belangstelling – we ontvingen 80 tot 100 reacties per woning – bewijst dat we met deze woningen in een behoefte voorzien. We zijn dan ook blij dat we deze zes jongvolwassenen als buren mogen verwelkomen.”

Huurappartementen voor jongvolwassenen van 23 tot 30 jaar
Om mogelijk te maken dat jongeren in Zeist (blijven) wonen, dient er passende huisvesting te zijn. Een taak die mede bij de corporatie ligt. Woongoed Zeist kiest voor deze doelgroep, omdat er juist voor jonge starters een tekort is aan betaalbare woningen. De woningcorporatie heeft haar activiteiten geconcentreerd in het achtergelegen kantoor waardoor deze locatie beschikbaar kwam.

Aandacht voor de buurt en voor duurzaamheid
Omwonenden zijn uitgebreid geïnformeerd. Waar mogelijk hield Woongoed Zeist bij de realisatie rekening met de input en vragen van de omwonenden. Want natuurlijk hechten zij veel waarde aan hun vertrouwde, rustige buurt. Net voor de zomer van 2021 zijn de werkzaamheden gestart en eind vorig jaar waren de appartementen klaar. De indeling, gevels en daken zijn aangepast om zes 2-kamer appartementen te realiseren. De kozijnen zijn hersteld en voorzien van HR++ glas. Het complex is voorzien van achttien zonnepanelen. De opbrengst wordt verdeeld over de appartementen.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Debbie schreef eerder:
Samenwerken aan nieuwe gordijnen

Meer over woningcorporaties:
De jas van Fouad

Volgende column::
Heel Holland Hondt

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.