Samenwerken aan nieuwe gordijnen

31 januari 2022
tekst: Debbie Huisman; foto: Woongoed Zeist

Begin juli 2021 opende de circulaire textielwerkplaats van Kringloop Zeist in Vollenhove. Het afgelopen half jaar ontvingen al maar liefst 70 huishoudens nieuwe gordijnen. De werkplaats vind je in het voormalige schoolpand waar ook huiskamer ’t Laantje gevestigd is. Woongoed Zeist stelde deze ruimte ter beschikking om bewoners van de L-flat wat rust en afleiding te bieden.

Voor wat hoort wat
In de textielwerkplaats werken bewoners samen met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, vrijwilligers en professionals aan gordijnen op maat. En hier geldt: meedoen is belangrijker dan winnen. Mensen worden uitgenodigd om aan de slag te gaan en mee te helpen. Er valt immers altijd iets te leren. Je start met het knippen van vlaggetjes, maakt een broodzak en vervolgens kun je met jouw eigen gordijnen aan de slag. Niet jouw ding? Dan ga je mee vuil prikken, terwijl anderen jouw gordijnen (ver)maken. Ook prima! En laat vooral ook weten wie nog meer nieuwe gordijnen verdient.

Fijn wonen, minder kosten én bijdragen aan het milieu
Woongoed Zeist zet zich in voor betaalbaar en fijn wonen in Zeist. Dit initiatief draagt daar fantastisch mooi aan bij. Want (gratis) goede gordijnen zorgen voor meer comfort. En bewoners hoeven minder te stoken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar scheelt natuurlijk ook in de portemonnee.

Kom jij ook?
Nieuwe gordijnen nodig? Of wil je jouw gordijnen vermaken? De textielwerkplaats is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van 9.00 tot 13.00 uur. Per ochtend zijn er zes of zeven mensen aan het werk. Alle inwoners van Vollenhove kunnen hier terecht voor (nieuwe) gordijnen op maat. En neem gerust je kinderen mee.

De drie speerpunten van Kringloop Zeist komen in de circulaire textielwerkplaats heel mooi samen: milieu, armoede en werkgelegenheid. De textielwerkplaats is tot stand gekomen dankzij de samenwerking met Samen Duurzaam Zeist, Vollenhove Vooruit en Meander Omnium. 

De textielwerkplaats is altijd op zoek naar creatieve vrijwilligers: voor meer informatie of een verzoek voor nieuwe gordijnen, kun je contact opnemen via info@kringloopzeist.nl.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Debbie schreef eerder:
Vollenhove bruist en leeft

Meer over Vollenhove:
Kletskassa

Volgende column:
Zeist kiest haar sportheld

 

 

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.