Kletskassa

21 november 2021
tekst en foto: Jumbo

Deze maand opende de Jumbowinkel aan de Laan van Vollenhove in Zeist een speciale ‘Kletskassa’. Deze kassa's zijn er speciaal voor mensen die het fijn vinden om een praatje te maken tijdens het afrekenen. Met dit concept wil Jumbo bijdragen aan het verminderen en voorkomen van eenzaamheid. Jumbo kondigde tijdens de Week tegen Eenzaamheid aan om binnen een jaar 200 Kletskassa’s door heel Nederland te openen.

Colette Cloosterman-van Eerd, CCO van Jumbo en aanjager van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid: “Met de Kletskassa’s willen we bijdragen aan het signaleren en terugdringen van eenzaamheid en mensen op een laagdrempelige manier uitnodigen voor een praatje. We hebben als supermarktketen een belangrijke rol binnen de samenleving en zijn voor veel mensen een ontmoetingsplek. De Kletskassa’s zijn voor ons een mooie manier om die rol nog beter in te vullen. We zijn blij dat het initiatief in heel Nederland zo goed ontvangen wordt en onze cassières kijken uit naar waardevolle gesprekken met onze klanten die wat extra aandacht kunnen gebruiken.”

Eén tegen eenzaamheid
Samen met de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid zijn mogelijke locaties voor de Kletskassa’s in kaart gebracht. Naast de Kletskassa’s kent Jumbo veel lokale initiatieven, zoals een kletshoek in de winkels waar klanten een lekkere kop koffie kunnen pakken en een praatje kunnen maken met buurtgenoten. Jumbo heeft bovendien een handboek om winkels op weg te helpen met deze initiatieven en hierin staan tips hoe eenzaamheid te signaleren en hiermee om te gaan.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Jumbo Vollenhove:
Dubbele boodschappen

Meer over eenzaamheid:
Leenhond

Volgende column:
Kerckebosch zonder horeca

 

Reacties

Super initiatief! Goed dat ook ondernemers zich aansluiten bij het bestrijden van eenzaamheid, hoe meer we dingen samen doen hoe beter het resultaat wordt.

Bij ons in Austerlitz is in de buurtsuper maar 1 kassa. Dat is natuurlijk een kletskassa. Austerlitz zorgzaam dorp. Prima om dat ook in de grote stad te doen.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.