Vollenhove

Wat knaagt …

Column
In Vollenhove wordt een deel van de woningen verhuurd aan mensen die zich inzetten voor de buurt. De evaluatie laat zien dat met name jonge mensen zich graag inzetten voor hun buurt en hun leefomgeving. Een prachtig initiatief, maar zou het niet mooi zijn om deze sociale dienstplicht dan in alle wijken te vragen?
tekst: Henny Fokkema; foto: Pixabay

VOLfest: Muziek uit Turkije

Aankondiging
Op vrijdag 17 mei duikt VOLfest in Turkse folklore met meester ud-speler Mehmet Polat. Zijn solo-recitals zijn altijd gekenmerkt van een diepe concentratie en muziek die je recht in het hart raakt. Hij treedt op in Wijkcentrum 't Volle Hof aan de Laan van Vollenhove 12 B.
tekst: Franka de Groot; foto: Ali Caglar Erdogan

Muziek uit de straten van Havana

Aankondiging
[UITVERKOCHT] Een unieke avond met betoverende klanken uit Havana. Op vrijdag 5 april nemen Alina Sánchez (zang) en Jorge Martínez Galán (zang, gitaar, piano) je mee op een muzikale reis vol Cubaanse ritmes en melodieën. Dit is je kans om de essentie van Cubaanse muziek te ervaren, gewoon hier in Vollenhove.
tekst: Franka de Groot

Muziek uit de Ivoorkust

Aankondiging
Sekou Diabate en Mark Lotz brengen op vrijdag 8 maart op het volgende VOLfest-concert Westafrikaanse muziek opgefleurd met viriele klanken van de Indiase Bansuri en andere fluiten. Bij VOLFest treffen topmusici van over de hele wereld elkaar in Vollenhove voor een serie bijzondere concerten.
tekst: Franka de Groot; foto: Guy Ackermans

VOLfest: elke maand Wereldmuziek in Vollenhove

Aankondiging
Ook in 2024 biedt VOLfest een unieke kans om kennis te maken met topmusici uit diverse genres en hun muzikale verhalen uit verschillende delen van de wereld te ervaren. De reeks begint op vrijdag 9 februari met traditionele Griekse muziek door vocaliste Vanessa Kourtesi en lyra-speler Thodoris Ziarkas.
tekst: Franka de Groot

Wo ist das Schloss?

Briefwisseling
Sinds Ruud naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 7: de kastelen. "Moeders van kinderen op basisschool ‘Het Spoor’ vertrouwden mij tijdens mijn allereerste maanden in Zeist al vertrouwelijk toe: “Liever een slecht huwelijk dan wonen in Vollenhove.” "
tekst en foto’s: Ruud Vermaase en Arend Postma

Passant in Vollenhove

Column
In de jaren zeventig heb ik zeven jaar in de Torenflat gewoond in Vollenhove. Nu, anno 2023, ben ik weer de passant en drink ik in lunchroom 'Samen in Zeist' een kopje koffie met Ronald de Jong. Hij stelde voor om als de Van Rossems samen het Winkelcentrum Vollenhove anno 2023 te beschouwen.
tekst en foto's: Arend Postma

VOLfest: magische muziek uit Gambia

Aankondiging
Op vrijdag 14 april geven koraspeler Jalli Lamin Kuyate en multifluitist Mark Lotz het vierde VOLfest-concert in Wijkcentrum ‘T Volle Hof in de Zeister Torenflat in Vollenhove. Met zang, Afrikaanse harp (kora) en bamboefluiten roepen Lamin en Mark een magische wereld van spirituele trance op.
tekst: Franka de Groot; foto (rechts): Mel Boas

Pages