VOLfest: magische muziek uit Gambia

5 april 2023
tekst: Franka de Groot; foto (rechts): Mel Boas

Op vrijdag 14 april geven koraspeler Jalli Lamin Kuyate en multifluitist Mark Lotz het vierde VOLfest-concert in Wijkcentrum ‘T Volle Hof in de Zeister Torenflat in Vollenhove. Met zang, Afrikaanse harp (kora) en bamboefluiten roepen Lamin en Mark een magische wereld van spirituele trance op. De muziek van dit duo weerspiegelt Afrika, India, Jazz, improvisatie maar bovenal is het een viering van het leven.

Het concert start om 19.00 uur en is toegankelijk na reservering. Er zijn gratis en betaalde tickets verkrijgbaar. Zo kan iedereen genieten van dit concert. Kijk voor meer informatie en reservering op www.volfest.nl.

Over de muzikanten
Lamin kreeg cultuur met de paplepel ingegoten: reeds vanaf zijn vijfde volgde hij de opleiding tot koraspeler. Hij is een echte ‘jalli’ (griot), iemand die de geschiedenis door middel van zang en muziek doorgeeft. Vanaf 1996 woont Lamin Kutayeh in Nederland en hij trad met zijn Jalliya Ensemble op op vele festivals en vele podia, zoals het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, Melkweg, Philips Centrum of op televisie met Podium Witteman.

Mark Lotz is een multifluitist en componist die is opgegroeid in Thailand en Oeganda. Zijn honger naar muzikale avonturen brengt hem over de hele wereld, waar hij uiteenlopende tradities verkent en herdefinieert, altijd op zoek naar samenwerkingen met unieke stemmen in de muziek. Verre van conventioneel, raakt hij hierbij de essentie en viert volop het leven.

Betaal wat je kan
Wij vinden het belangrijk dat iedereen van muziek kan genieten en hanteren daarom het Betaal Wat Je Kan-principe. In onze ticketshop vind je diverse prijzen waaruit je zelf kan kiezen (€ 0 / € 5 / € 10). Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.

VOLFest
VOLfest is een initiatief van de Stichting Jazz And World Zeist (JAW-Z) in samenwerking met MeanderOmnium en basisschool Wereldkidz Op Dreef. Topmusici van over de hele wereld treffen elkaar in de Zeisterse wijk Vollenhove voor een serie concerten in wereldmuziek, jamsessies en muzikale demonstraties. Bezoekers maken kennis met wereldmuziek die de mix van culturen in Vollenhove weerspiegelt, leren nieuwe klanken en instrumenten kennen én ontmoeten mensen uit de buurt.

VOLfest wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Gemeente Zeist, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Het Jeugdeducatiefonds en De Van Tellingen-Pul Stichting.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

  


Hier is het:
Torenflat Vollenhove

Binnenkort ook:
Speciaal Paas-Jazzcafé

Volgende artikel:
Jaarthema biodiversiteit op De Boswerf

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.