Muziek uit de straten van Havana

22 maart 2024
tekst: Franka de Groot

[Update: deze voorstelling is inmiddels helemaal uitverkocht]

Een unieke avond met betoverende klanken uit Havana. Op vrijdag 5 april nemen Alina Sánchez (zang) en Jorge Martínez Galán (zang, gitaar, piano) je mee op een muzikale reis vol Cubaanse ritmes en melodieën. Dit is je kans om de essentie van Cubaanse muziek te ervaren, gewoon hier in Vollenhove.

Alina & The Galan uit Cuba is een energiek duo dat Cubaanse muziek speelt en je meeneemt naar de straten van Havana. Soms inspireert het je om te dansen en soms raakt het je ziel met rijke en intieme klanken vol gevoel.

Jorge Martinez Galan
Cubaanse singer-songwriter / componist / pianist / koorleider: Jorge Martínez Galán trad op met Antonio Pérez’ Ballet Folklorico De Oriente, werkte met legendarische Cubaanse zangers als Mayito Rivera en Pío Leyva en heeft belangrijke samenwerkingen met Gerardo Rosale, Estrella Acosta, Mark Alban Lotz en het North Sea Jazz Festival gedaan. Daarnaast werkt hij als freelancer, docent en muziekproducer.

Alina Sánchez
Cubaanse zangeres Alina heeft opgetreden en opgenomen met vele Cubaanse en internationale acts en bands o.a. met JMGMUSIC & FRIENDS. De Zandvoortse Courant schreef over haar: “Toen Alina begon met La Esencia del Cubano, gecomponeerd door onze eigen Jorge, wisten we wat een fantastische zangeres Alina Sánchez kan zijn! Ze pakte haar stem als het ware laag voor laag uit! Van helder en een beetje schel naar meer innerlijk warme en diepe klanken die afwisselend geluk, verlangen, verdriet en heimwee van laag naar hoog uitdrukten. Ze heeft een enorme techniek tot haar beschikking en vele klankkleuren. Gewoonweg prachtig!”

Alina & The Galan
Vrijdag 5 april in Wijkcentrum 't Volle Hof.
Deur open: 19:30 uur.
Het concert start om 20.00 uur en is toegankelijk na reservering.
Er zijn gratis en betaalde tickets verkrijgbaar. Zo kan iedereen genieten van dit concert. Reserveer hier: https://lotzofmusic.stager.co/web/tickets/111375706

Adres:
Wijkcentrum 't Volle Hof
Torenflat, Laan van Vollenhove 12 B,
3706 AA Zeist.

VOLfest is een initiatief van de Stichting Jazz And World Zeist (JAW-Z) en wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van MeanderOmnium, Gemeente Zeist, Vollenhove Vooruit, Basisschool Wereldkidz De Dreef, Van Veenendaal-Bot Stichting, Elise Mathilde Fonds en het Carel Nengerman Fonds
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over VOLfest:
VOLfest: elke maand Wereldmuziek in Vollenhove

Meer over Havana:
Interview: Mark Alban Lotz

Volgende column:
Passion voor Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.