VOLfest: Muziek uit Turkije

5 mei 2024
tekst: Franka de Groot; foto: Ali Caglar Erdogan

Op vrijdag 17 mei duikt VOLfest in Turkse folklore met meester ud-speler Mehmet Polat. Zijn solo-recitals zijn altijd gekenmerkt van een diepe concentratie en muziek die je recht in het hart raakt.

Over de artiest
Mehmet Polat is een ud-solist, componist en ensembleleider met een internationale carrière. Hij combineert verschillende muzikale genres met zijn Alevi Spiritualisme, Anatolische volksmuziek en Ottomaanse klassieke muziek. In zijn improvisaties, composities en zijn eigen kijk op verschillende muziekstijlen is Mehmet voortdurend op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie. Mehmet heeft een unieke nieuwe linkerhandtechniek ontwikkeld en een ud ontworpen met twee extra bassnaren om het bereik en de functie van zijn instrument te vergroten.

Betaal wat je kan
Wij vinden het belangrijk dat iedereen van muziek kan genieten en hanteren daarom het Betaal Wat Je Kan-principe. In onze ticketshop vind je diverse prijzen waaruit je zelf kan kiezen. Vergemakkelijkt een lager tarief je bezoek? Dan ben je vrij dat te kiezen. Kan je je een hogere ticketprijs veroorloven? Dan zorg jij ervoor dat anderen minder kunnen betalen.

Praktische informatie
De deuren gaan open om 19:30. Het concert start om 20.00 uur en is toegankelijk na reservering. Er zijn gratis en betaalde tickets verkrijgbaar. Zo kan iedereen genieten van dit concert.
Locatie: Wijkcentrum 't Volle Hof, Laan van Vollenhove 12 B in Zeist.
Kijk voor meer informatie en reservering op www.volfest.nl

Over VOLFest
VOLfest is een initiatief van de Stichting Jazz And World Zeist (JAW-Z) in samenwerking met MeanderOmnium en basisschool Wereldkidz Op Dreef. Topmusici van over de hele wereld treffen elkaar in de Zeisterse wijk Vollenhove voor een serie concerten in wereldmuziek, jamsessies en muzikale demonstraties. Bezoekers maken kennis met wereldmuziek die de mix van culturen in Vollenhove weerspiegelt, leren nieuwe klanken en instrumenten kennen én ontmoeten mensen uit de buurt. VOLfest wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Gemeente Zeist, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Het Jeugdeducatiefonds, Fonds Podiumkunsten en De Van Tellingen-Pul Stichting.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.