muziek

Walk Art Markt: genieten van kunst, muziek en theater

Aankondiging
Op zaterdag 24 augustus organiseert CultuurZeist de Walk Art Markt. In ruim 130 kramen presenteren sierkunstenaars en ambachtsontwerpers een gevarieerd aanbod van onder andere schilder-, glas- en houtkunst, keramiek en sieraden. Er is muziek, circus- en poppentheater en woordkunst.
tekst en foto’s: Joke van der Leij

Guilty Pleasures

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 22: Guilty Pleasures. "Op een Pasar Malam hier in Zeist zag ik ooit de laatst overgebleven Blue Diamond (niet Neil) Ramona spelen: ook dat nummer kan ik niet ontkennen."
tekst: Arend Postma en Ruud Vermaase; foto: Arend Postma

VOLfest: Muziek uit Turkije

Aankondiging
Op vrijdag 17 mei duikt VOLfest in Turkse folklore met meester ud-speler Mehmet Polat. Zijn solo-recitals zijn altijd gekenmerkt van een diepe concentratie en muziek die je recht in het hart raakt. Hij treedt op in Wijkcentrum 't Volle Hof aan de Laan van Vollenhove 12 B.
tekst: Franka de Groot; foto: Ali Caglar Erdogan

Ars Musica Muziekdag

Aankondiging
Op 15 juni barst het van de muzikale activiteiten in en rond de Evangelische Broedergemeente en Oude Kerk in Zeist. Er zijn workshops, verschillende concerten, een muzikale voorstelling en een heus Ars MusiCafé waar je kunt eten, drinken en elkaar ontmoeten.
tekst: Lia Verhaar; foto: Mirjam Lems

The Bullfight: creatieve boek- en albumpresentatie

Aankondiging
Op zondag 7 januari treedt The Bullfight op in het Beauforthuis in Austerlitz. Een mooie combinatie van literatuur en muziek. Het nieuwe album ‘Amen, Demon’ is tevens de soundtrack van de debuutroman ‘Het Interview’ van Bullfights gitarist / toetsenist Thomas van der Vliet en speelt onder de luisterversie van dat boek.
tekst: Jantsje de Boer; foto: Ronald Vonk

Vertelcafé: Mariken van Nimwegen

Aankondiging
Vrijdagavond 3 november vindt in het Torenlaan Theater een bijzondere editie van het Vertelcafé plaats met een muzikale vertelvoorstelling: Mariken van Nimwegen. Met Jacques de Vroomen als verteller en Joost Langeveld die de wisselende acties en stemmingen van het verhaal muzikaal verklankt op orgel of piano.
tekst: Ronald van Gemeren

Een hart vol Harmoniemuziek

Boek
Het boek 'Een hart vol Harmoniemuziek' wordt op zondag 29 oktober aangeboden aan Laura Hoogstraten, wethouder cultuur, tijdens een middagconcert door de Koninklijke Harmonie 'Oefening Baart Kunst' (OBK) in de Oosterkerk. In het boek staat de in Zeist geboren dirigent en componist Gert Buitenhuis (1943) centraal.
tekst: George Reuchlin

Walk Art Markt: volop genieten van kunst en muziek

Aankondiging
Op zaterdag 19 augustus organiseert CultuurZeist de jaarlijkse Walk Art Markt in het gelijknamige park aan de Slotlaan in Zeist. In ruim 130 kramen presenteren sierkunstenaars en ambachtsdesigners een gevarieerd aanbod van onder andere schilder-, glas- en houtkunst, keramiek en sieraden.
tekst: Joke van der Leij; foto's: Pien van den Bosch

Schumann Quartett viert vitaal feest rond 100 jaar omroep

Aankondiging
Dit jaar wordt het 100-jarig bestaan van de omroep gevierd. De Zeister Muziekdagen en NPO Klassiek doen dat op dinsdag 15 augustus in de prachtige kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente met een concert van het avontuurlijke Duitse Schumann Quartett. 
tekst: Tia Schutrups; foto: Harald Hoffmann

Chillcafé

Artikel
Iedere laatste donderdag van de maand is Restaurant Bell's een Chillcafé. Er hangt een chillere sfeer dan normaal omdat de muziek zachter staat en er geen felle lichten branden. Perfecte omgeving voor mensen die minder goed horen of snel overprikkeld zijn, of mensen met hersenletsel, autisme en hoogsensitiviteit.
tekst: Hedie Niemeijer

VOLfest: Muziek uit Marokko

Aankondiging
Vrijdag 12 mei speelt Orcestra Anassim het vijfde VOLfest-concert in Wijkcentrum ‘T Volle Hof in de Torenflat in Vollenhove. Annasim speelt een mengeling van populaire oriëntaalse muziek, Raï en Chaabi. Zij speelden met groot succes op het Buurtfeest van Zeist afgelopen jaar, en nu op het VOLfest in een intiemere setting.
tekst: Franka de Groot

Pages