Walk Art Markt: volop genieten van kunst en muziek

20 juli 2023
tekst: Joke van der Leij; foto's: Pien van den Bosch

Op zaterdag 19 augustus organiseert CultuurZeist de jaarlijkse Walk Art Markt in het gelijknamige park aan de Slotlaan in Zeist. In ruim 130 kramen presenteren sierkunstenaars en ambachtsdesigners een gevarieerd aanbod van onder andere schilder-, glas- en houtkunst, keramiek en sieraden. Er is muziek, ballonkunst en poppentheater. Foodtruckers zorgen voor lekker eten en drinken. De markt is gratis en duurt van 10.00-17.00 uur.

De Walk Art Markt biedt ook dit jaar weer een gevarieerd aanbod van kunst en kunstnijverheid en wervelende muziekoptredens. Een greep uit het programma: familie- en rockband Liguster speelt eigen werk dat schuurt en swingt. De nichtjes Anne en Femke Nagtegaal brengen als 'The Nightingales' swingende popnummers. Verder komt zanger en liedjesschrijver Paul de Ridder en speelt het Engelberg Trio volksmuziek uit onder andere Ierland en Schotland. Zanger/gitarist 'John NotLennon' neemt je mee naar de swinging sixties en rocking fifties met liedjes van Elvis, The Everly Brothers en natuurlijk de Beatles!

Ballonkunstenaar en schmink
's Middags is er ook voor kinderen van alles te beleven: ballonkunstenaar Pieter van Engen laat zijn ballon- en goochelkunsten zien. Pieter is al vijftien jaar actief als 'De Ballonnenman' en de top op zijn vakgebied. Een ander fenomeen op de Walk Art Markt sterschminkster Petra Lippmann. Zij tovert in een handomdraai de mooiste creaties op je gezicht.

Pop-up-poëzie en Plee-Act
Op de Walk Art Markt wordt ook gespeeld met taal. Wil je genieten van fraaie poëzie? Of een eigentijds gedicht op maat? De dichters van Vereniging Taalpodium zorgen ervoor! Ook jouw eigen kleine of grote boodschap is op de Walk Art Markt in goede handen. De Rotterdamse zussen Bep & Toos van Krooswijk van Plee-Act zorgen voor dikke pret bij het toilet.  

Muziek- en poppentheater
Voor het eerst dit jaar is er in het park een poppentheatervoorstelling speciaal voor kinderen van Klaaske Kamp van Klaksa muziek- en poppentheater. Klaaske speelt op allerlei instrumenten waaronder accordeon, meerdere ukeleles en viool. Alle poppen maakt ze zelf. Haar voorstellingen zijn een belevenis!

Tegelijk met de Walk Art Markt vindt ook het Sport- & Cultuurfestival plaats. Je kunt dus op één dag dubbel genieten van twee unieke Zeister evenementen. Mis het niet!

Meer info: www.cultuurzeist.nl/evenementen/walk-art-markt
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer kunst:
Zomer Expo in Galerie de "Gehoorzaal"

Meer over het Walkartpark:
Walkartpark

Volgende bericht:
De mooiste foto van: Iris Cassandra

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.