lezing

Lezing Freek de Jonge

Aankondiging
Op vrijdagavond 5 juli komt Freek de Jonge naar boekhandel Kramer & van Doorn om alles te vertellen over De Zeeuwse Jaren, het derde deel van zijn memoires. Freek woont tussen de Cubacrisis (1962) en de maanlanding (1969) in Goes, waar zijn vader godsdienstleraar is geworden. Toegang gratis!
tekst: Olaf Tigchelaar; foto: Koos Breukel

Lezing over Ida Gerhardt

Aankondiging
“Stormen en onweren trekken wij aan” is de titel van de lezing over dichter en classica Ida Gerhardt (1905 – 1997) die Pieta van Beek donderdagmiddag 25 januari houdt in het Torenlaan Theater. Tussen Ida Gerhardt (Eefde) en Pieta van Beek (Kaapstad, Stellenbosch) vlogen jarenlang brieven over en weer.
tekst: Leonie Silkens en Jantsje de Boer; foto: Hans Werkman

Anna Maria van Schurman

Aankondiging
Donderdagmiddag 21 september houdt Pieta van Beek in het Torenlaan Theater een lezing over Anna Maria van Schurman, de eerste studente in Utrecht in 1636. In haar lezing zal Pieta van Beek stil staan bij het uitzonderlijke leven als kunstzinnige, geleerde, vrome, ongetrouwde en polyglotte vrouw.
tekst: Leonie Silkens en Jantsje de Boer; foto: Paul Terpstra

“Zijn er in Zeist überhaupt mensen met een baan?”

Column
Geamuseerd keek de schrijver over de rijen met veel grijze haartinten. “Zijn er in Zeist überhaupt mensen met een baan?”, vroeg hij plagerig. Het tekende de sfeer: ontspannen en met de nodige kwinkslagen vertelde Ilja Leonard Pfeijffer over zijn nieuwe boek en de lessen daaruit voor de huidige tijd.
tekst: Ronald Camstra; foto: Hans van Oosterhoudt

Pages