Ilja Leonard Pfeijffer komt naar Zeist

30 april 2023
tekst: Olaf Tigchelaar; foto: Stephan Vanfleteren

Soms is het heel bijzonder als je een beroemd schrijver kunt boeken, zéker als deze een overvolle agenda heeft. Boekhandel Kramer & van Doorn en Literair Zeist zijn er dan ook erg trots op dat ze op zaterdag 17 juni in de Oosterkerk een grote naam kunnen presenteren: Ilja Leonard Pfeijffer!

Op 23 mei verschijnt Alkibiades, de grote nieuwe roman van dichter en classicus Ilja Leonard Pfeijffer en nauwelijks drie weken daarna dus zal hij bij ons te gast zijn om alles te vertellen over dit bijzondere boek. Zorg dat u er bij bent!
Na moderne klassiekers als Superba, Brieven uit Genua en Grand Hotel Europa, heeft Pfeijffer nu zijn meest ambitieuze en bijzondere roman tot op heden afgeleverd. Dat het een bijzonder boek wordt is nu al wel duidelijk en we verwachten dan ook een grote opkomst. Daarom zijn we uitgeweken naar een locatie buiten de deur, namelijk het Torenlaan Theater. Een plek waar voldoende ruimte is om de vele lezers van Pfeijffer te kunnen ontvangen. We hopen u dan ook op 17 juni in groten getale te mogen begroeten!

Over het boek
Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta.
Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de ondergang van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld, of had hij de redder van Athene kunnen zijn?
In deze roman legt Alkibiades zelf verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. Het boek is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

Wees erbij op zaterdag 17 juni en hoor uit monde van Ilja Leonard Pfeijffer zélf over de totstandkoming van deze bijzondere roman!

Datum: zaterdag 17 juni
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Oosterkerk Zeist
Let op: kaarten kosten 10 euro en zijn alleen via de site van het Torenlaan Theater te koop via de volgende link: https://www.ticketkantoor.nl/shop/TT230617

Deze avond organiseren me samen met Literair Zeist

Kijk voor meer informatie over het boek op www.alkibiades.nl, ook voor het bekijken van een aantal mini-colleges die Ilja Leonard Pfeijffer over de hoofdpersoon van dit nu al veelbesproken boek zal geven!
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Kramer & van Doorn:
Kramer & van Doorn

Meer van Literair Zeist:
De kern van Friedrich von Schiller

Volgende aankondiging:
Standup Comedy Night

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.