nieuwbouw

Prestatieafspraken 2024 getekend

Artikel
In 2024 gaan de Zeister woningcorporaties, dan onder de naam Woongroen en NabijWonen, in Zeist 93 nieuwe sociale huurwoningen realiseren. Dat staat in de prestatieafspraken voor 2024, die deze week werden ondertekend door de beide woningcorporaties, de gemeente Zeist en de huurdersorganisaties.
tekst: persbericht gemeente Zeist; foto: Mel Boas

Nieuwe toekomst voor voormalige V&D

Artikel
Het voormalige V&D warenhuis aan de 1e Hogeweg 19 gaat binnenkort een nieuwe toekomst tegemoet. Op deze locatie worden straks ongeveer 175 huurwoningen (sociaal en middelduur) gebouwd, verdeeld over vier losse gebouwen. De toekomstige woningen worden eigendom van woningcorporatie Woongoed Zeist.
tekst: Simon de Roo; foto: Daniëlle Hasenbos

Zeister Werf

Artikel
Op 24 augustus 2018 is de grond aan het eind van de oude Gemeentewerf door de Gemeente aan de woongroep Surplus geleverd, en op 14 september 2018 is de eerste paal de grond in gegaan.
tekst en foto's: Jan-Willem Nieuwenhuijsen

Versnelling plan De Clomp

De gemeente heeft op 18 mei een nieuwe overeenkomst afgesloten met Rialto Vastgoedontwikkeling over de vernieuwing van winkelcentrum De Clomp. Volgens de overeenkomst staat sloop gepland voor 2017. Er komen circa 17 winkels waaronder 3 supermarkten met 60 woningen erboven.
tekst: Steven Spaargaren, foto’s: Kees Linnenbank

Prinses Arianelaan

Column
Het begon met een virtuele wandeling door een artist’s impression. Eerst in de Nieuwsbode overweldigd worden door advertenties van koophuizen getekend in de Zeister bossen, daarna bladeren in een brochure bij de makelaar.
tekst: Arend Postma, foto: Kees Linnenbank