KunstenHuis Idea

Theaterschoolleerlingen spelen de sterren van de hemel

Artikel
In de maanden maart en april speelden leerlingen uit verschillende kindertheatergroepen toneel en musical van de Theaterschool van KunstenHuis Idea de sterren van de hemel. "De stukken hebben een duidelijke eigen insteek, en laten zien hoe divers onze theatercursussen zijn".
tekst en foto’s: Monique Vermeer

JongTalent concert: leerlingen van KunstenHuis Idea

Aankondiging
Zondag 7 april is het laatste Jong Talent concert van dit seizoen, in het Torenlaan Theater. Deze middag treden een aantal talentvolle leerlingen van KunstenHuis Idea op: twee trompettisten, een saxofonist, drie pianisten en twee cellisten met pianobegeleiding. De toegang is gratis.
tekst: Maaike van der Werff

Jan Brands-Leever nieuwe directeur-bestuurder KunstenHuis Idea

Artikel
Met ingang van 1 december 2023 is Jan Brands-Leever de nieuwe directeur-bestuurder van KunstenHuis Idea. “Met Jan Brands-Leever hebben we een ervaren en gedreven opvolger van Rob Schouw gevonden die de volgende fase van ontwikkeling van KunstenHuis Idea kan gaan vormgeven.”
tekst: Simone Dirkze; foto: Mel Boas

Open Huis KunstenHuis Idea op 26 augustus

Aankondiging
KunstenHuis Idea viert de start van het nieuwe podium-, en cursusseizoen in Zeist met een Open Huis op zaterdag 26 augustus. Tussen 13:00-16:00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen bij de verschillende locaties van KunstenHuis Idea en via workshops kennis te maken met het cursusaanbod.
tekst: Elgar Snelders

Staatssecretaris Van Huffelen bezoekt KunstenHuis Idea

Artikel
Op 6 maart 2023 bracht Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering, een bezoek aan KunstenHuis Idea. Het bezoek was gericht op het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), een functie die de Bibliotheek heeft om burgers te helpen met digitale diensten.
tekst: Elgar Snelders; foto: Ministerie BZK

Extra geld voor Bibliotheek Zeist

Artikel
Het kabinet trekt de komende jaren extra geld uit voor de bibliotheken. Veel jongeren zochten de bibliotheek Zeist in coronatijd op om te studeren. Mensen ontdekten de bibliotheek als fijne plek om te studeren, te werken en te verblijven. Ze komen nog steeds. De bibliotheek is de huiskamer van Zeist.
tekst: Simone Dirkse; foto: Mel Boas