Staatssecretaris Van Huffelen bezoekt KunstenHuis Idea

10 juni 2023
tekst: Elgar Snelders; foto: Ministerie BZK

Op 6 maart 2023 bracht Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering, een bezoek aan KunstenHuis Idea. Het bezoek was gericht op het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), een functie die de Bibliotheek heeft om burgers te helpen met vraagstukken over de digitale diensten van de overheid.

Van Huffelen werd ontvangen in de bibliotheek in De Bilt door de Biltse wethouder Krischan Hagedoorn en directie en management van KunstenHuis Idea, waar de Bibliotheek onderdeel van uitmaakt. Het bezoek begon met een presentatie over hoe de Bibliotheek het IDO ingericht heeft en wat de ervaringen zijn. Daarna ging de staatssecretaris in de Bibliotheek in gesprek met bezoekers en vrijwilligers van het IDO.

“Het IDO maakt echt onderdeel uit van een breed netwerk. Het is waardevol dat de sociale partners elkaar steeds beter weten te vinden op het gebied van digitaal, sociaal en taal,” zei Staatssecretaris Alexandra van Huffelen.

Informatiepunt Digitale Overheid
Ook de Bibliotheek in Zeist heeft een dergelijk Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Hier krijgen burgers informatie of worden ze doorverwezen naar instellingen die ze verder kunnen helpen. Mensen kunnen bij een IDO terecht voor vragen over bijvoorbeeld DigiD, belastingen en toeslagen, zorg, werk of uitkering, rijbewijs, AOW aanvragen, verkeersboetes betalen of inburgering.

De Bibliotheken van KunstenHuis Idea zetten zich constant in voor het helpen en ondersteunen van bewoners. De insteek daarbij is dat ze vervolgens zelfstandig verder kunnen en niet afhankelijk blijven van anderen. Een groot deel van dit soort ondersteuning begint bij het IDO. Daarnaast organiseren de Bibliotheken ook Digitale Cafés, spreekuren, is er in Zeist een speciaal Taalhuis voor mensen die de Nederlandse Taal willen leren en zijn er allerlei computercursussen om mensen op eigen benen te laten staan. De ambitie van KunstenHuis Idea is dan ook om de verschillende diensten steeds beter samen te brengen. Zo wordt de Bibliotheek dé ontmoetingsplek voor vraagstukken rond digitaal, sociaal en taal. De hulp bij het Informatiepunt Digitale Overheid en de Bibliotheek is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Iedereen is welkom om langs te komen.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over de Bibliotheek:
Extra geld voor Bibliotheek Zeist

Ook in de Bibliotheek:
Hulp bij de belastingaangifte

Volgende artikel:
Kraamfeest in de regen

 

 

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.