Viering 200e geboortejaar Multatuli

29 maart 2022
tekst: Ton Stok; foto’s: César Mitkiewicz / Joost Evers / Huub Liebrand

In het kader van het Multatuli herdenkingsjaar 2020 organiseert Literair Zeist op 21 april 2022 een avond over Multatuli in het theater van De Klinker in Zeist.

Geïnspireerd op Multatuli, pseudoniem van Eduard Douwes Dekker, is van januari 2022 tot eind mei 2022 een tentoonstelling van etsen van schrijver, graficus en schilder Harry van Kruiningen (1906-1996) te zien in de foyer van het theater van De Klinker. Deze serie van 22 werken is geïnspireerd door de ‘Minnebrieven’ van Multatuli.

Op 21 april wordt een ‘Multatuli-avond’ georganiseerd. Elsbeth Etty, voorzitter van het Multatuli Genootschap en columniste, geeft een lezing, waarin ze de schrijvers Multatuli en Willem Wilmink (Zeistenaar van 1981 t/m 1991) als rebel en dwarsdenker met elkaar vergelijkt. Etty schreef een biografie over Willem Wilmink. De titel van de lezing is ‘Two rebels with a cause’. De avond wordt geopend door Martijn Breuning, voorzitter Stichting Harry van Kruiningen. Hij zal een toelichting geven op de etsen die tentoongesteld zijn in de foyer van theater De Klinker. Deze activiteiten worden in samenwerking met Kunstenhuis Idea Zeist georganiseerd.

Meer informatie is te lezen op www.literairzeist.nl en www.ideacultuur.nl. Kaarten zijn daar online te koop en ook bij vestigingen van Kunstenhuis Idea. Wilt u op de hoogte worden gehouden van deze en andere activiteiten van Literair Zeist? Dan kunt u zich, via de website, aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Literair Zeist:
Dichter bij de zorg

Meer over Multatuli:
De waarde van de zichtbaarheid van ideeën

Volgende column:
De held, een haarlok en de zon

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.