buurt

Heropening buurthuiskamer & winkel Leger des Heils

Aankondiging
Op zaterdag 9 maart wordt het vernieuwde en verbouwde pand van het Leger des Heils aan de Weeshuislaan 30 feestelijk geopend! Er is een warme "buurthuiskamer" waar iedereen welkom is voor een luisterend oor of meer, en een tweede-kans kledingwinkel. U bent van harte welkom op het openingsfeest.
tekst en foto’s: Yvonne van Lierop

Buiten binnen halen

Column
Zorgvilla Hoefstaete is een luxe particuliere zorgvilla in Bosch en Duin. Wethouder Laura Hoogstraten (GroenLinks) opende er een expositie van het Museum Beelden aan Zee. Is dit niet iets voor de happy few? “Kunst verbindt, kunst doet iets met je! En de buurt wordt betrokken bij de zorgverlening en activiteiten". Ze heeft gelijk.
tekst: Erwin Hagen; foto’s: Peter van Haastrecht

Vitale buurt

Lopend door ‘mijn’ oude wijk bleek er veel oud-bouw vervangen te zijn door frisse en duurzame nieuwbouw. De buurt gaat door andere bewoners weer veranderen. Er ontstaan – hoop ik – nieuwe vitale buurten.
tekst en foto: Erwin Hagen

De jas van Fouad

Column
Ik liep een ochtend mee met Fouad. Fouad is duidelijk herkenbaar aan zijn jas, met het logo van de woningcorporatie groot op borst en rug. Vroeger heette de functie ‘huismeester’ en veel bewoners noemen hem nog steeds zo. Vindt Fouad niet erg. 
tekst: Ronald Camstra