Doorn

The Passion

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 11: The Passion. "Zeist is de ultieme The Passion-stad van Nederland. Vooral toen ik in een promo een helder wit oplichtend kruis voor het gemeentehuis zag wist ik het zeker: Zeist ís The Passion!"
tekst en foto: Arend Postma en Ruud Vermaase

Herfst

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 9: herfst. "Ik heb tot nu toe tijdens mijn hardlopen in de Zeisterbossen op zondagmorgen nog nauwelijks paddenstoelen gezien, afgelopen zondag zelfs helemaal geen."
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Luc van Amelsfoort

Paradijsvogels

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 8: Paradijsvogels. "In Zeist herinner ik mij een zekere Frits. Die resideerde met bouwmaterialen en plastic zakken in het Walkartpark. Met zijn zwijgzaamheid hield hij de wereld op afstand."
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Arend Postma

Carillon als thuis

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 6: wat zijn typerende geluiden? "Ook de cliënten van blindeninstituut Bartiméus kwamen in de cafés op de Dorpsstraat. Bij het naar huis gaan klonk het tikken van hun stokken in de middernachtelijke stilte als een geluid dat voor mij echt bij Zeist hoort."
tekst: Ruud Vermaase en Arend Postma; foto: Ruud Vermaase

Tour de France 2023

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 5: wielrennen. "Ik gok dat de kans op een mooi resultaat in de Tour eerder weggelegd is voor iemand uit Doorn, daar heb je toch al flinke klimmetjes. Bij mountainbiken zal Zeist hogere ogen gooien."
tekst : Arend Postma en Ruud Vermaase

Vocking, Veteranen en Conimex

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 4: hoe burger je eigenlijk in? "Ben je ingeburgerd als je in de winkels herkend wordt? De man in de Gall & Gall wist mij meteen bij mijn allereerste bezoek te herkennen uit Zeist."
tekst: Arend Postma en Ruud Vermaase; foto: Ruud Vermaase

Summer in the City

Briefwisseling
Ruud Vermaase en Arend Postma mailen over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. Deze keer behandelen ze hét klassieke thema: is Zeist een stad of een dorp? "Pandarve is ingeklemd tussen twee appartementsgebouwen. Deze ogenschijnlijk benauwde ligging geeft een prettig New York-gevoel."
tekst: Arend Postma en Ruud Vermaase; foto: Arend Postma

Doorn in ’t oog

Briefwisseling
Ruud Vermaase, columnist van het eerste uur, is in april naar Doorn verhuisd. Helaas zal hij daarom de redactie van Zeistermagazine verlaten. Om af te kicken heeft hij met medecolumnist Arend Postma afgesproken de voors en tegens van Doorn versus Zeist via de mail te bespreken.
tekst en foto: Ruud Vermaase en Arend Postma