de Toets

Zelfportretten van leerlingen CLZ

Aankondiging
Op 25 en 26 mei is er in het atelier van schildervereniging de Toets een tentoonstelling van zelfportretten van leerlingen van het Christelijk Lyceum Zeist. De Toets bestaat dit jaar 50 jaar en wil met deze activiteit jongeren kennis laten maken met het schilderen van een portret.
tekst: Suze Hoogveld; foto's: Vera van der Paardt

Open Dag de Toets op zondag 14 april

Aankondiging
Teken- en schildervereniging de Toets heeft op zondagmiddag 14 april van 13.00 uur tot 17.00 uur Open Dag in haar atelier. Tijdens de Open Dag kun je kennismaken met de vereniging, met een aantal leden en met het werk dat de leden maken. Er zullen enkele leden aanwezig zijn die ter plekke portretschilderen, en er wordt een demonstratie monoprint gegeven.
tekst: Nel Barnier; foto's: Bert Dekker

Teken- en schildervereniging de Toets bestaat 50 jaar

Artikel
In 1974 startten enkele kunstenaars een clubje om samen te gaan schilderen. Ze begonnen bij iemand thuis, maar al gauw werd het clubje groter. Anno 2024 is de Toets een vereniging van 100 leden. Het 50-jarig bestaan wordt dit jaar gevierd met tal van activiteiten.
tekst: Nel Barnier; foto: Bowine Vlak

Open Dag de Toets

Aankondiging
Op zaterdag 15 april tussen 12.00 en 16.00 uur houdt teken- en schildervereniging de Toets een Open Dag in haar atelier. Tijdens de Open Dag kun je werk zien van diverse leden en zul je ook een aantal leden aan het werk zien. Je kunt kijken, vragen stellen, een kop koffie of thee drinken en zien of de Toets iets voor jou is.
tekst en foto's: Nel Barnier

Expositie van De Toets

Aankondiging
De jaarlijkse tentoonstelling van leden van schildervereniging De Toets wordt op vrijdagavond 25 november om 20.00 uur officieel geopend door de wethouder van Cultuur, Laura Hoogstraten, en is daarna van 25 november tot en met 4 december te zien in de Klinker.
tekst en foto’s: Nel Barnier