Open Dag de Toets

9 april 2023
tekst en foto's: Nel Barnier

Op zaterdag 15 april tussen 12.00 en 16.00 uur houdt teken- en schildervereniging de Toets een Open Dag in haar atelier. Tijdens de Open Dag laten we werk zien van diverse leden en zul je ook een aantal leden aan het werk zien. Je kunt kijken, vragen stellen, een kop koffie of thee drinken en zien of de Toets iets voor jou is.

De Toets is een vereniging voor amateur en semiprofessionele beeldende kunstenaars in tekenen en schilderen. Met zo’n 100 leden, waarvan een 40-tal uit de omliggende gemeenten van Zeist komen, en met een eigen atelier biedt de Toets volop de gelegenheid om te komen schilderen en tekenen. Je werkt altijd met je eigen materiaal, of dat nu verf, potlood, krijt of aquarel is. Enkele keren per week is er Open Atelier waar je kunt komen om met je eigen werk aan de slag te gaan. Het Open Atelier wordt afgesloten met een bespreking van alle werken. Daarnaast is er een aantal maal per week een sessie met een gastdocent, met gekleed model, naaktmodel, stilleven en eigen werk. Je krijgt bij de Toets geen les maar kunt wel begeleiding krijgen van de gastdocenten en medekunstenaars om je verder te ontwikkelen. Je bent niet gebonden aan een tijdstip en kunt meerdere keren per week komen zonder je vooraf aan of af te melden. In de zomermaanden organiseren we wekelijks buitenschilderen op diverse locaties.

Lid worden bij de Toets betekent ook maandelijkse kunstavonden, workshops over bepaalde thema’s, een jaarlijkse expositie van de leden, gezamenlijk museumbezoek etc. Maandelijks word je van alle activiteiten op de hoogte gehouden via onze digitale nieuwsbrief de Sneltoets en driemaal per jaar komt het verenigingsblad de Toetssteen uit.

Is tekenen of schilderen je passie, kom dan 15 april naar ons atelier om eens te kijken of de Toets iets voor jou is. Het atelier ligt op het terrein van PGGM, volg vanaf de Krommerijnlaan in Zeist de borden naar PGGM maar laat dan de hoofdingang van PGGM links van je liggen. Rijdt verder tot de hoogte van “Ecurie de la Fontaine” en ga dan rechtsaf de poort van het terrein van PGGM in. Het atelier ligt vrijwel meteen aan je rechterhand.

Voor meer informatie over de Toets kijk op www.detoets.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over De Toets:
Erie Merkus 60 jaar

Ook van Nel Barnier:
De mooiste foto van: Nel Barnier

Volgende column:
Pittig voor pubers

 

 

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.