Zelfportretten van leerlingen CLZ

18 mei 2024
tekst: Suze Hoogveld; foto's: Vera van der Paardt

Op 25 en 26 mei is er in het atelier van schildervereniging de Toets een tentoonstelling van zelfportretten van leerlingen van het Christelijk Lyceum Zeist. We nodigen iedereen uit om deze zelfportretten te komen bekijken van 14.00 uur tot 17.00 uur.

In de maanden april en mei hebben een aantal leden van de teken- en schildervereniging de Toets en een eigen docent, leerlingen begeleid met het schilderen van een zelfportret. De Toets bestaat dit jaar 50 jaar en wil met deze activiteit jongeren kennis laten maken met het schilderen van een portret. Als kers op de taart biedt de Toets de leerlingen een echte expositie aan.

De begeleiding bestaat uit 3 dagdelen met aan het begin een PowerPointpresentatie. Het eerste dagdeel is besteed aan het tekenen van de persoon tegenover je. Het is spannend en hilarisch om de ander zo precies en van zo dichtbij te bekijken. Het tweede dagdeel is het maken van een onderschildering en de opzet van een zelfportret. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een foto.

Het derde dagdeel vindt op 21 mei plaats. Dan wordt het portret afgeschilderd in geheel eigen stijl. In de daaraan voorafgaande PowerPointpresentatie worden een aantal foto’s getoond van portretten geschilderd door bekende en onbekende kunstenaars.

Voor de meeste leerlingen is het de eerste keer dat ze kennismaken met schilderdoek en acrylverf. De sfeer is goed en ze proberen er heel serieus iets moois van te maken.

De leerlingen mogen heel trots zijn op het kleurrijke resultaat en de Toets is blij om deze expositie te organiseren. De Toets nodigt iedereen uit om te komen kijken, in het bijzonder familie, docenten en medeleerlingen en alle andere belangstellenden. Het atelier van de Toets is te vinden op het terrein van PGGM, Kroostweg-Noord 149-B in Zeist.

Meer informatie op www.detoets.nl

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over de Toets:
Teken- en schildervereniging de Toets bestaat 50 jaar

Meer over leerlingen van het CLZ:
CLZ 4e op NK Debatteren

Volgende aankondiging:
Vier de Kunst

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.