Spookbussen

21 januari 2021
tekst en foto: Marcel Leenders

Zo nu en dan komt er over de Slotlaan een spookrijder voorbij rijden. Vermoedelijk een automobilist die niet uit Zeist of hier uit de buurt komt, denk ik dan. Zich niet bewust van het feit dat er op de Slotlaan sprake is van éénrichtingsverkeer. Of door de wildgroei en overdaad aan verkeersborden de weg niet meer ziet. Argeloos vanuit één van de zijstraten aan komt rijden en rechtsaf slaat, daar waar alleen linksaf geoorloofd en veilig is.

Voor de duidelijkheid: deze vorm van spookrijden komt gelukkig slechts zelden voor, zeg ik er maar meteen bij, voordat de gemeente besluit het centrumgebied met nog meer verkeersborden te ontsieren.

Er is echter sprake van een ander fenomeen spookrijders, dat zich wel regelmatig manifesteert op de Slotlaan, zelfs meerdere keren per dag, per uur zelfs, vooral tijdens deze lock-down periode. Al zag je ze daarvoor ook regelmatig voorbij komen.

Gele en rode bussen, soms zelfs verlengde exemplaren, met lange rijen lege stoeltjes en staanplaatsen zonder passagiers. Met alleen de buschauffeur voorin die stoïcijns achter zijn grote stuur zit en eenzaam zijn route vervolgd.

 

Marcel schreef eerder:
Kerststal
Meer over bussen:
De verdwaalde buschauffeur
Volgende bijdrage:
Soms herhaalt het verleden zich...

 

Bijdrage: 
Column: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.