Schrijvers vertellen bij Kramer & van Doorn

9 oktober 2021
tekst en foto: Olaf Tigchelaar

Regelmatig zijn er bekende schrijvers te gast bij boekhandel Kramer & van Doorn op de Slotlaan. Ze vertellen dan over hun werk, worden geïnterviewd of signeren hun boeken. Leuk om een keer bij te wonen!

Marcia Luyten
Zo is Marcia Luyten op donderdagavond 21 oktober te gast in de winkel. Zij zal deze avond geïnterviewd worden over haar boek Máxima Zorreguieta, Moederland.

In Máxima Zorreguieta. Moederland, het eerste boek van een biografisch portret in twee delen, laat Marcia Luyten zien hoe Koningin Máxima is gevormd door haar geboorteland. Door de grote geschiedenis van een land dat droomde van glorie, en door de kleinere geschiedenis van een familieband, hoge verwachtingen en onvoorwaardelijke vriendschap. Máxima waagt de oversteek van Buenos Aires naar Wall Street en de jetset van Manhattan, maar pas nadat een persoonlijke strijd is geleverd. 

Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. De geschiedenis leert: wie trouwt met een vorst, wacht geen gemakkelijk leven. Wat maakt dat deze Argentijnse floreert aan een oud Europees hof?
Koningin Máxima werd vijftig jaar geleden geboren in een land in verval. Argentinië was zijn grootse toekomst misgelopen en vluchtte in nostalgie. De Argentijnse tragedie dringt de familie binnen wanneer haar vader toetreedt tot de militaire regering. Wat in Máxima’s jeugd vanzelfsprekend was, zal diepe sporen trekken in haar latere leven.

Datum: donderdag 21 oktober
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Prijs: 7,50 euro (6,- euro voor vriendenpashouders)
Locatie: Boekhandel Kramer & van Doorn, Slotlaan 221 Zeist

Koninklijke verkiezing!
Kom je naar de lezing op 21 oktober, zet dan je mooiste hoed op. De opvallendste creatie ontvangt van Marcia Luyten een exemplaar van ‘Moederland’.

 

Jesús Carrasco
En ook de Spaanse auteur Jesús Carrasco, van de romans De vlucht en De grond onder onze voeten, komt op bezoek! Op donderdag 4 november is hij te gast bij Kramer & van Doorn om zijn nieuwe roman te signeren. Jesús Carrasco (1972) is geboren in Extremadura, een van de dunstbevolkte en droogste provincies van Spanje. Zijn debuut De vlucht is in meer dan dertig landen uitgegeven en ontving meerdere literaire prijzen en nominaties. In binnen- en buitenland is dit debuut door de literaire critici lovend ontvangen, net zoals zijn tweede roman De grond onder onze voeten (2016).

Terug naar huis gaat over Juan. Hij is erin geslaagd om een onafhankelijk bestaan op te bouwen door te verhuizen naar Edinburgh, ver van zijn familie vandaan. Maar dan overlijdt zijn vader en wordt hij gedwongen terug te keren naar zijn kleine, Spaanse geboortedorp. Het is zijn bedoeling zo snel mogelijk na de begrafenis zijn gewone leventje weer op te pakken, totdat zijn zus een mededeling doet die zijn leven een compleet andere wending geeft. Ineens zit hij weer vast op de plek waaraan hij wilde ontsnappen, samen met zijn moeder, die steeds verder wegglijdt in het verleden.

Terug naar huis is een familieroman die op briljante wijze het conflict tussen twee generaties laat zien. Die van de ouderen die hebben geworsteld om vooruit te komen en die een erfenis aan tradities willen doorgeven en die van hun kinderen die een eigen plek in de wereld moeten vinden. In deze ontroerende roman volgt Carrasco opnieuw memorabele personages die gedwongen worden ingrijpende beslissingen te nemen als het leven hun onverwachte keuzes voor de voeten gooit.

Datum: donderdag 4 november | 14.30 - 15:30 uur

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Olaf schreef eerder:
Ik ga op reis en neem mee...

Meer over Kramer & van Doorn:
De boekhandel als tijdmachine

Volgende bijdrage:
Theaterkaravaan De Bonte Boel brengt betoverend poppentheater

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.