Ik ga op reis en neem mee…

16 juli 2021
tekst en foto: Olaf Tigchelaar

Gelukkig. De zomer is weer aangebroken en de vakantie staat weer voor de deur. En of je nou weggaat of niet, dit is de tijd om lekker tot rust te komen en eindelijk die boeken te lezen die je al een tijdje op de stapel hebt liggen.
Nu we vanwege het Corona-virus toch nog niet de hele wereld over kunnen, zijn boeken dé manier om op reis te gaan. In een boek reis je wanneer je wilt, hoe comfortabel je wilt en heb je geen vaccinatieboekje of QR- codes nodig.

Daarom, de vakantie-koffer top 5 van Kramer & van Doorn, in willekeurige volgorde. Zodat je in ieder geval kunt zeggen dat je deze vakantie een goed boek hebt gelezen!

Wil je naar Frankrijk?
Lees dan Het lied van de Mistral van Olivier Mak – Bouchard

Een boek waaruit de lavendelgeur opstijgt. Mooie beschrijvingen van het landschap en de leefstijl. Een boek dat je in één keer wilt uitlezen, omdat de gebeurtenissen in het boek je zullen fascineren, maar ook een boek waar je zo lang mogelijk over wilt doen om nog even in de Provence te kunnen blijven…

Liever naar Italië?
Lees dan Koffiebars en Carabinieri van Miriam Bunnik

“Een ander boek over Italië’ staat er op de omslag en dat klopt: dit boek neemt je mee in dit fascinerende land op plekken waar je als toerist niet zo snel zult komen. Een boek waarin geschiedenis, reizen en echte mensen bij elkaar komen. Van een bord pasta via de Fiat 500 naar de herkomst van de Italiaanse vlag. Ze heeft Italiaanse taal en cultuur gestudeerd, dus Miriam Bunnik weet waar ze het over heeft!

Durf je een voetreis naar Santiago de Compostella aan?
Lees dan De Camino van Anya Niewierra

Deze Nederlandse schrijfster heeft een hele boeiende thriller geschreven die zich op deze beroemde Pelgrimsroute afspeelt. Een vrouw gaat de Camino lopen om te ontdekken wat er precies gebeurd is met haar man, die tijdens het lopen van deze route plotseling zelfmoord pleegt. Naast de vrede op de Camino, gaat dit boek ook vooral over de oorlog in Bosnië en worden deze twee elementen naadloos met elkaar verweven.

Ga je graag de bergen in?
Lees dan Zuurstofschuld van Toine Heijmans

Het adembenemende verhaal van twee klimvrienden, die hun dromen najagen in de Alpen en op de Himalaya. Ze willen heel graag geschiedenis schrijven, maar komen erachter dat dat in de ijle lucht niet altijd makkelijk is. Dit boek gaat over afzien, mislukken, lawines en radicale keuzes maken, maar vooral over vriendschap, vrijheid, triomfen en het fanatisme van bergbeklimmers. Wie eenmaal gegrepen is door Zuurstofschuld, zal onder de indruk raken van wat een berg met mensen kan doen…

Spring je graag in het vliegtuig naar Amerika?
Lees dan Hard land van Benedict Wells

Een heel mooi boek over familie, over eenzaamheid, heimwee en over vriendschap in een klein stadje. De moeder van de 15-jarige Sam is ziek en het is thuis gewoon niet uit te houden.  Hij neemt een baantje in de plaatselijke bioscoop en dan wordt het alsnog een magische zomer. Als zijn moeder overlijdt, is Sam gedwongen volwassen te worden en als lezer wil je niets liever dan dat proces stoppen. Melancholiek maar onvergetelijk. Benedict Wells doet het gewoon wéér!
Compleet met aftiteling en soundtrack!

Kramer & van Doorn wenst iedereen een heerlijke vakantie toe!

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Olaf schreef eerder:
Zomerlezen

Anke ging vorig jaar ook op reis door haar boekenkast:
Ik ga op reis en neem mee...

Volgende artikel:
De Koop Lokaal Booster

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.