Nostalgia

19 augustus 2023
tekst: Ton Stok

Maandagavond 4 september wordt om 19.30 in bioscoop Figi de film ‘Nostalgia’ vertoond in de serie Boek & Film. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ermanno Rea. Ermanno Rea is 1 maand voor het verschijnen van het boek (oktober 2016) overleden.

Over de film
Felice Lasco keert terug naar zijn geboortestad Napels om voor zijn doodzieke moeder te zorgen. Hij is meer dan veertig jaar weggeweest; deze tijd heeft hij doorgebracht in het Midden-Oosten en Afrika. Nu hij terug in het Sanità-gebied is, herontdekt hij verscheidene plaatsen uit zijn verleden, ontdekt hij nieuwe gebruiken en regels in de stad, en dat iets uit het verleden nog steeds bij hem lijkt te knagen. Ook ontmoet hij in Napels weer een oude vriend, Oreste, die de criminaliteit in is gegaan.

Inleiding
Gerlinda Heywegen, filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film by the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken na afloop. Iedere bezoeker ontvangt van tevoren een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film.

‘Boek & Film’ is een initiatief van Literair Zeist in samenwerking met Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl.

Nostalgia
Regisseur Mario Martone (2022), 117 minuten.
Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop online via www.figi.nl of reserveer telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Meer over Literair Zeist:
Literair Zeist

Meer over nostalgie:
Nostalgie

Volgende artikel:
Aanschaf van zonnepanelen nog steeds rendabel

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.