Figi

Hans Kazàn voelt zich thuis in Zeist

Interview
De bekende goochelaar en presentator Hans Kazàn woont in Spanje maar is nog wekelijks voor werk in Nederland. Hij slaapt dan altijd in Zeist, in Figi. "Als ik in Nederland ben is dit mijn postadres. Zeist is een mooi dorp met fijne restaurants. Ik voel me hier thuis. Ik ben hier 100 keer liever dan in Amsterdam”.
tekst en foto’s: Ronald Camstra

Boek & Film: La Nuit du 12

Aankondiging
Op 8 april vertoont Literair Zeist in het kader van de serie ‘Boek & Film’ in bioscoop Figi de film La Nuit du 12, gebaseerd op het boek ‘18.3. Une année à la PJ’. Een niet opgeloste gruwelijke moord blijft twee rechercheurs achtervolgen. Voorafgaand is er een inleiding over de film én het boek door filmkenner Gerlinda Heywegen.
tekst: Ton Stok

Boek & Film: A man called Otto

Aankondiging
Op maandag 5 februari vertoont Literair Zeist in bioscoop Figi de film A man called Otto, met Tom Hanks als Otto. De film is een remake van de Zweedse film A man called Ove uit 2015, gebaseerd op het boek En man som heter Ove van de Zweedse schrijver Frederik Backman. Voorafgaand een inleiding over boek én film.
tekst: Ton Stok

Naar de film voor Vluchtelingenwerk Zeist

Artikel
Afgelopen zondag organiseerde Ronde Tafel 31 (RT31) uit Zeist haar jaarlijkse goedendoelenactie. Dit jaar was er gekozen geld op te halen voor de stichting Vluchtelingenwerk Zeist. Met ruim 250 verkochte kaarten werden er uiteindelijk 2 bioscoopzalen in Figi gevuld. Ook waren er tien kinderen vanuit Vluchtelingenwerk Zeist uitgenodigd, voor wie dit hun allereerste bioscoop bezoek was.
tekst en foto: Robert Coppes

Boek & Film: Emily

Aankondiging
Maandagavond 4 december wordt om 19.30 in bioscoop Figi de film Emily vertoond in de serie Boek & Film. Het is een grotendeels verzonnen biografisch kostuumdrama over Emily Brontë, schrijfster van Wuthering Heights (1847). Met voorafgaand een inleiding over het boek en de film.
tekst: Ton Stok

Boek & Film: Mijn haat krijgen jullie niet

Aankondiging
Maandagavond 6 november wordt om 19.30 uur in bioscoop Figi de film Vous n’aurez pas ma haine (“Mijn haat krijgen jullie niet”) vertoond. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Antoine Leiris, die zijn vrouw Hélène op 13 november 2015 verloor door de aanslag op de Parijse concertzaal Le Bataclan.
tekst: Ton Stok

Internationale Goochelshow in Figi: win twee kaarten!

Aankondiging
Zondag 1 oktober wordt Figi omgetoverd tot een magisch theater. In de avond is er een spetterende show met goochelaars uit heel Europa. Jij kunt bij die avondshow zijn! Zeistermagazine mag 3 x 2 kaarten verloten. Deel dit bericht, tag degene met wie je wilt gaan én Zeistermagazine, en schrijf er bij waarom je wilt gaan.
tekst: Marcel Verbakel; foto’s: Nederlandse Magische Unie

Toneelgroep West-End

Artikel
In 1971 werd Toneelgroep West-End opgericht in Zeist-West. De naam is een knipoog naar zowel de plaats van oprichting, als ook naar de beroemde theaterbuurt in Londen. West-End maakt jaarlijks een grote theaterproductie. Sinds 1996 doen ze dat in de Willem Pijperzaal in Theater Figi in Zeist.
tekst: Daniël Claas; foto’s: Fred Manschot

Nostalgia

Aankondiging
Maandagavond 4 september wordt om 19.30 in bioscoop Figi de film ‘Nostalgia’ vertoond in de serie Boek & Film. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ermanno Rea. "Felice Lasco keert terug naar zijn geboortestad Napels om voor zijn doodzieke moeder te zorgen. Hij is meer dan veertig jaar weggeweest."
tekst: Ton Stok

Nieuw seizoen Boek & Film

Aankondiging
In september start in Bioscoop Figi voor het tiende seizoen een nieuw programma voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films. Twee series van vijf boekverfilmingen die door filmwetenschapper, schrijver en programmaker Gerlinda Heywegen worden ingeleid. De kaartverkoop is inmiddels gestart.
tekst: Jantsje de Boer

Pages