Aanschaf van zonnepanelen nog steeds rendabel

18 augustus 2023
tekst: Annemiek Verstappen; foto: Mel Boas

Bewoners van de gemeente Zeist die meer willen weten over zonnepanelen en de collectieve actie ‘Zon op Zeist’, kunnen meedoen aan de online informatiebijeenkomst op 28 augustus om 20.00 uur. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Mijn Groene Huis, opgeven kan via www.zonopzeist.nu.

De inhoud van de informatiebijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst wordt de werking van zonnepanelen en de collectieve inkoopactie ‘Zon op Zeist’ uitgelegd. Deelnemers leren dat de aanschaf van zonnepanelen nog steeds zeer rendabel is: de energierekening wordt flink verlaagd én je bent onafhankelijker van aardgas. Actuele onderwerpen als de afbouw van de salderingsregeling en netwerkcongestie komen aan de orde. Ook is er aandacht voor de burenkorting (als meerdere buren samen zonnepanelen aanschaffen). We beantwoorden daarnaast alle vragen.

Deelnemers ontvangen na aanmelding een zoomlink; de bijeenkomst is gratis.

De collectieve actie
Elk jaar organiseert Mijn Groene Huis de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen ‘Zon op Zeist’. Bewoners die deelnemen profiteren van de aantrekkelijke prijs en extra garanties zoals een opbrengstgarantie. Ook is veel meerwerk bij de prijs inbegrepen.

Het collectieve aanbod is van Green Recovery, de door Mijn Groene Huis geselecteerde leverancier.

Mijn Groene Huis
Mijn Groene Huis is onderdeel van Stichting Energie Zeist en helpt bewoners in de gemeente Zeist met het realiseren van een energiezuinige woning. Dit doen we met subsidie van de gemeente Zeist. Kijk voor meer info op: www.mijngroenehuis.nu en vind ons op Facebook, Twitter en Instagram.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over zonnepanelen:
Wouter bespaart!

Meer over Mijn Groene Huis:
Mijn Groene Huis

Volgende bericht:
Op zoek naar de wolf

 

Reacties

Het is zo jammer dat een gesprek over duurzaamheid altijd uitloopt op hoe snel je je investering terugverdient, hoeveel subsidie je erop krijgt en hoe je je huidige luxe levensstijl kunt behouden. Dat productie en gebruik van electrische auto's. glaswol, zonnepanelen en allerlei gemaksapparaten ook milieutechnische nadelen bebben daar hoor je niemand over.

Men gaat ervan uit dat we onze luxe willen behouden. Van deze gemeente heb ik vier gi-gan-ti-sche containers van plastic(!) gekregen waarvan ik er twee wel eens aan de weg zet, lang niet bij iedere ophaal en zelden meer dan halfvol. Dat onsje plastic en af en toe een kilo papier breng ik zelf wel weg. Men is helemaal niet (in)gesteld op zuinige mensen.

Géén auto is milieuvriendelijker dan welke benzine, diesel of electrische auto dan ook. Neem weer een echte fiets in plaats van zo'n als fiets vermomde scootmobiel. Zet de thermostaat lager, ga niet of minder of minder ver met vacantie, eet vegetarischer en alleen de groentes van het seizoen, doe langer met kleren, meubels en apparaten. Zo simpel is het. Echt duurzaam, milieuvriendelijk, energiezuinig en het scheelt als bijproduct nog geld ook :)

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.