Duurzaamheid

Manon Nieuwenhuizen nieuwe coördinator St. Energie Zeist

Artikel
Manon Nieuwenhuizen (45) wordt de nieuwe algemeen coördinator van Stichting Energie Zeist. Zij volgt Alexander Groen op, die op 1 mei zijn contract bij de stichting heeft beëindigd. Manon zal zich gemiddeld drie dagen per week voor de stichting inzetten. Zij begint op 5 augustus.
tekst en foto: Massiël Smid

Samen Duurzaam Doen!

Aankondiging
Op zaterdag 18 mei van 11:00 tot 17:00 uur staat Bezoekerscentrum De Boswerf in het teken van: Samen Duurzaam Doen. Ruim 25 duurzame initiatieven uit de gemeente Zeist zijn aanwezig om inwoners te informeren en inspireren over wat je op lokaal niveau kunt doen met betrekking tot duurzaamheid. Toegang is gratis.
tekst: Saskia Littooij

Kringloop Den Dolder feestelijk geopend

Artikel
Op vrijdag 26 april is de nieuwe Kringloop in Den Dolder feestelijk geopend door wethouder Walter van Dijk, met bubbels en gebak, en zelfs een zonnetje erbij. Ga je in de meivakantie lekker je huis, je schuur of je zolder opruimen? En kom je spullen tegen die nog prima bruikbaar zijn? Breng ze langs bij Kringloop De Ketel!
tekst en foto’s: Inke van den Boogert

Vijf wethouders openen Regionaal Energiecentrum

Artikel
Op 24 april hebben de wethouders van vijf deelnemende gemeenten het Regionaal Energiecentrum op de Slotlaan 279 in Zeist feestelijk geopend. Inwoners kunnen er terecht voor informatie en onafhankelijk advies over het verduurzamen van hun woning en voor demonstraties van verschillende oplossingen.
tekst: Marius Keij; foto: Mel Boas

Kringloop De Ketel

Interview
Op 26 april krijgt Den Dolder de eerste eigen Kringloopwinkel: Kringloop De Ketel. Goed nieuws voor iedereen die het leuk vindt om te snuffelen in de tweedehandsspullen en van duurzame koopjes houdt. In dit artikel praten we met de initiatiefnemers: Corien van Keulen en Nynke de Jong.
tekst en foto’s: Inke van den Boogert

Zeist gaat het dak op

Oproep
Mijn Groene Huis organiseert een collectieve inkoopactie voor groene daken: Zeist Gaat Het Dak Op. Een groendak is een dak bedekt met planten of sedum. Bewoners van de gemeente Zeist ontvangen nu tijdelijk een korting van 30% op de aanleg van een groen dak. Er is ruimte voor 100 daken. Op 15 april om 19:30 organiseert Mijn Groene Huis een online webinar.
tekst: Tirsa van der Laan; foto’s: Renzo Gerritsen

Annemiek bespaart!

Column
Annemiek geeft bespaartips: "Doordat de flat van het aardgas afgehaald werd moest ik op inductie gaan koken. Ook ik had al veel verhalen gehoord van de voor- en vooral de nadelen. Mijn ervaring is dat het echt niets uitmaakt. Mijn eten verbrandt net zo hard als de pit te hoog staat."
tekst en foto: Annemiek Verstappen

Vintage kledingmarkt voor jongeren op De Breul

Aankondiging
In het kader van de Week van de Duurzaamheid organiseert De Breul een vintage tweedehands kledingmarkt gericht op jongeren. Deze wordt gehouden op De Breul op donderdag 12 oktober van 13:30 uur tot en met 15:30 uur in de centrale hal van de school aan de Arnhemse Bovenweg 98 in Zeist.
tekst: Henrieke Schut-Veldink

Het verduurzamen van een monument

Aankondiging
Op zaterdag 9 en zondag 10 september vinden de Open Monumentendagen plaats. In het Energiecentrum van Mijn Groene Huis op Slotlaan 300, vinden op zaterdag allerlei activiteiten plaats. Speciaal voor monumenteigenaren is er om 11 uur een informatieve lezing over het verduurzamen van een monument.
tekst: Annemiek Verstappen; foto: Mel Boas

Pages