Boek & Film: ‘Mothering Sunday’

20 september 2022
tekst: Ton Stok; foto: Serge Ligtenberg

Maandagavond 3 oktober start de tweede serie Boek & Film in bioscoop Figi met ‘Mothering Sunday’, gebaseerd op de bestseller ‘Moeders zondag’ van Graham Swift.

Mothering Sunday speelt zich af in 1924. De jaren na de eerste wereldoorlog. Vaste waarden en zekerheden staan onder druk. De tijden zijn veranderd of nog aan het veranderen. De film zet in een parallelle montage een jong paar dat geen paar mag zijn en in het verborgene hun schandelijke driften uitleeft tegenover leden van de upper class die krampachtig aan een ouderwetse ordening vasthouden. Een milieu dat waarde hecht aan goede zeden. En een milieu waar achter de schermen van de schone schijn uiteraard van alles ondeugdelijk is. Een intrigerend en eigentijds drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt.

Gerlinda Heywegen, filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film By the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken na afloop. Iedere bezoeker ontvangt van te voren een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film. 

Dit is de eerste film van ‘Boek & Film’, een initiatief van Literair Zeist in samenwerking met bioscoop Figi. 
Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl
Aanvang: 19.30 uur. 
Kaartverkoop online via www.figi.nl of reserveer telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203. 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer activiteiten van Literair Zeist:
Literatuurquiz in Bibliotheek Idea

Meer films in Figi:
Première "WALKART"

Volgende artikel:
The George

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.