Literatuurquiz in Bibliotheek Idea

14 september 2022
tekst en foto: Jantsje de Boer

Woensdagavond 28 september kunnen literatuurliefhebbers hun literaire kennis weer testen in een bruisende literatuurquiz. Deze quiz vindt plaats in de bibliotheek in Zeist. Het belooft weer een vrolijke én onderhoudende avond te worden.

Voor de quiz zijn er drie rondes met vragen over bekende schrijvers, hun boeken en andere literaire weetjes. De vragen zijn van gemiddeld niveau, je hoeft geen expert te zijn om deel te kunnen nemen. De quizmasters maken hierbij gretig gebruik van beelden, filmpjes en geluidsopnamen.

Zowel teams, van bijvoorbeeld leeskringen, als individuele deelnemers kunnen zich inschrijven. Individuele deelnemers worden op de avond zelf ingedeeld in teams van maximaal vier personen. Wél nieuwsgierig, maar liever niet meedoen? Ook bezoekers zijn van harte welkom!

Al gaat het niet om het winnen, maar het meedoen, toch zijn er mooie prijzen — boekenpakketten — te winnen door de drie beste teams. De boekenpakketten worden beschikbaar gesteld door Libris Boekhandel Kramer & Van Doorn en Groenveld Boeken uit Zeist en Boekhandel Jacques Baas uit Driebergen. De teams van ‘beroepslezers’ (boekwinkels, bibliotheken) strijden om de eer en een wisseltrofee.

De presentatie is in handen van Merel Jansen en Frank Heinen. Zij wilden na hun studie Nederlands iets speels, lichts en vrolijks maken rondom boeken, schrijvers en dichters. Dat resulteerde in de onderhoudende en vrolijk makende literatuurquiz.

Aanvang: 19.30 uur
Locatie: bibliotheek Zeist, Markt 1
Toegang: gratis
Aanmelden: info@literairzeist.nl
Meer informatie: https://literairzeist.nl/activiteiten/literatuurquiz/

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Literair Zeist:
Literair Zeist

Meer activiteiten van Literair Zeist:
Two rebels with a cause

Volgende bijdrage:
Samen op pad

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.