De weg van het boek

13 februari 2023
tekst: Jantsje de Boer

Woensdagavond 8 maart, in de week vóór de Boekenweek, organiseren Literair Zeist en Kramer & van Doorn een talkshow met personen die (naast de schrijver zelf) in verschillende stadia te maken hebben met ‘De weg van het boek’.

Fred Penninga leidt deze avond. Hij is schrijver/dichter, verzorgt regelmatig presentaties en is adviseur van Literair Zeist. Hij praat met: Lolies van Grunsven, literair agent; Jean-Marc van Tol, uitgever; Annelize van Dijk, redacteur; Jan de Boer, grafisch ontwerper; Hans Bouman, recensent en Sandra van Doorn, eigenaar van boekhandel Kramer & van Doorn.

Wat doen deze professionals zoal en welke maatstaven en criteria worden daarbij gehanteerd? Welke meerwaarde voegt de agent toe? Hoe arbitrair is het selectiebeleid van een uitgever? Hoe werkt het aan twee kanten snijdend mes van de redacteur? Wat doet de vormgever met titel, inhoud en laten opvallen van een boek? Wanneer komt een boek in aanmerking voor een recensie? Hoeveel risico durft een boekhandel bij de ‘inkoop’ te nemen? Bepalen uiteindelijk lezers, media of schrijvers het succes van een boek, of gaat het juist om de samenhang?

Deze avond, in het kader van de Boekenweek 2023, is een samenwerkingsactiviteit van Literair Zeist en Boekhandel Kramer & van Doorn. De avond vindt plaats in Boekhandel Kramer & van Doorn, Slotlaan 221, Zeist. Aanvangstijd: 19.30 uur. De entree is gratis, vooraf aanmelden via: info@kramerenvandoorn.nl. Alle informatie is te vinden op www.literairzeist.nl

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over boeken:
De boekhandel als tijdmachine

Wat je krijgt als je de weg niet volgt:
Chocopasta & Pindakaas

Volgende artikel:
Benefietconcert slachtoffers aardbeving

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.