Zeister Vrijwilligersprijzen 2020 uitgereikt

10 december 2020
tekst: Maartje Simons; foto’s: Mel Boas

Carla Meeng is verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar. Zij zet zich al jaren in als zorg- en kookvrijwilligster bij het Hospice Heuvelrug. Voor haar is vrijwilligerswerk “de normaalste zaak van de wereld”. Voor de vakjury is Carla het ultieme voorbeeld van een verbinder en van iemand die andere vrijwilligers inspireert. Zij krijgt binnenkort een eigen tegel in de Walk of Fame, in een zijstraat van de Slotlaan. "Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving. Zonder hen gaat het niet", zei de wethouder tijdens de uitreiking.

Bij de groepsprijzen, die bestaan uit een prijs van € 2.000,-., ging de prijs binnen de categorie ‘Cultuur’ naar het Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. Zeist. In de categorie  ‘Maatschappelijk’ won de Weggeefwinkel en in de categorie ‘Zorg & Welzijn’ gingen de meeste stemmen naar de Voedselbank. De vakjury noemt in haar rapport “de passie en het plezier dat de vrijwilligers bij deze organisaties laten zien om iets te doen voor de medemens, vaak ook buiten de eigen organisatie”.

De Zeister Vrijwilligersprijzen werden op maandagavond 7 december, op de Internationale Dag van de Vrijwilliger, uitgereikt in het Beauforthuis. Dit was live te zien op Slotstad RTV en via Youtube. De verkiezing werd georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale Zeist (onderdeel van MeanderOmnium), de van Tellingen - Pul Stichting en het Stimuleringsfonds Zorg & Welzijn Zeist. Verder waren veel betrokken lokale organisaties aangehaakt om er ook dit jaar een mooie feestelijk avond van te maken en 150 vrijwilligers te voorzien van een leuke attentie als dank voor hun inzet. De Rotary Club Zeist maakte deze attenties financieel mogelijk.

40 aanmeldingen en 2800 stemmen
Een zevenkoppige vakjury had uit ruim 40 aanmeldingen een selectie gemaakt van twaalf genomineerden. Voor de individuele prijs droeg de vakjury drie vrijwilligers voor. Bij de groepsprijzen nomineerde de jury negen organisaties verdeeld over de categorieën Cultuur, Maatschappelijk en Zorg & Welzijn. Vervolgens kon er door het publiek gestemd worden. Dat laatste was een groot succes, want meer dan 2800 mensen brachten een stem uit op de kandidaat en organisaties van hun voorkeur.

Proficiat genomineerden en extra felicitaties voor alle winnaars. Namens het organisatiecomité tekenden Karla de Paauw en Maartje Simons (Vrijwilligerscentrale Zeist), Karolijn Burgman (Van Tellingen-Pul Stichting) en Ingrid van Maarschalkerweerd (Stimuleringsfonds Zorg & Welzijn Zeist) dit jaar voor de organisatie.

 

Volgende column: Zeister voetbaltrainers aan het woord
Meer over welzijn: Levenstestament

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.