Zeister voetbaltrainers aan het woord

6 december 2020
tekst: Henk Martens; foto: Pixabay

Kijk eens naar een wedstrijd op televisie zonder toeschouwers. Is dat niet hopeloos? Nou ben ik op een leeftijd dat ik geen voetballer meer kan zijn, maar je zal nog een voetballer zijn die graag elk weekend effe een balletje wil trappen, of je nou in het 1ste of in het 5de voetbalt. We missen het allemaal.

Hoe gaat de toekomst eruit zien? Wat gaat de KNVB doen met hun competitie? En dan bedoel ik de competitie bij de amateurs van hoog tot laag, van vrouwen tot mannen. Dan hebben we nog onze vele trainers waar ik aan moet denken.

Ik ben eens op zoek gegaan (via de mail) naar de trainers van Jonathan, DOSC, FZO, Patria, Zeist, Saestum, helaas kreeg ik sv Austerlitz niet te pakken (wie kan mij helpen?). Dankjewel Remco Classens, Robin van Holst, Richard Schuppen, Rob Zomer, Coco Fares, Gerard Pouw, David Romijn voor jullie zeer gewaardeerde medewerking.

Natuurlijk ging het eerste contact via hun vereniging. Die hebben dan weer te maken met de AVG en kunnen/mogen/willen die gegevens niet zomaar sturen. Allemaal begrijpelijk. Maar gelukkig wilde iedereen meewerken.

Ik had voor de trainers wat punten opgesteld die ze mochten beantwoorden. Wel leuk is het dan, die antwoorden. Dan denk ik maar weer: sommigen kunnen beter praten dan schrijven. Ik werd zelfs als gast uitgenodigd om te kijken hoe er in deze tijd getraind wordt. Ik ga zeker bij meer verenigingen kijken als ik word toegelaten, dat zal toch wel? Maar je zal maar trainer zijn nu in deze tijd, gelukkig ben ik al tevreden met af en toe wat te schrijven voor het Zeistermagazine.

De vragen waren:

  • De vorige competitie werd plotseling afgesloten, in september zijn we opnieuw begonnen en nu is er weer een stop. Hoe gaat u daar persoonlijk mee om?
  • Hoe kunt u de spelers motiveren in deze gekke competitie?
  • Maakt u het ook mee dat door deze situatie er spelers zijn die zeggen, ik kan het allemaal niet meer opbrengen om mijn vrije tijd op te geven, ik ga lekker wat lager voetballen, minder trainen, kost minder vrije tijd.
  • Zijn er misschien spelers extra gemotiveerd om straks vol er tegen aan te gaan?
  • Bent u zelf nog wel volop gemotiveerd?
  • Denkt u dat er gelijk wedstrijden kunnen worden gespeeld of moet er eerst een paar weken (hoeveel) getraind worden?
  • Als alles mee zit kan er half januari 2021 begonnen worden, dan moeten er nog ruim 20 wedstrijden gespeeld worden, dat zou betekenen tot juni door blijven voetballen. Is dat haalbaar?

Dit verhaal is te lang voor één keer, dus gaan we het over meerdere keren plaatsen. In de volgende aflevering per trainer de antwoorden, lees het met aandacht want ik vind er best interessante en leuke dingen bij zitten.

 

Volgende column: "Elk nadeel hep z'n voordeel"
Henk schreef ook: KNVB Sportcentrum

 

Bijdrage: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.