Beauforthuis

Raymond van het Groenewoud viert 50-jarig jubileum

Aankondiging
Op dinsdag 23 april speelt Raymond van het Groenewoud weer in de Oosterkerk, ditmaal om zijn vijftigjarige podiumcarrière te vieren. Raymond van het Groenewoud was de eerste artiest die het Beauforthuis programmeerde in de Oosterkerk. Sindsdien komt Raymond er regelmatig terug.
tekst: Peter Funcke, foto’s: site Beauforthuis

Alex Roeka: Nachtcafé

Aankondiging
In zijn nieuwe theaterprogramma Nachtcafé duikt Roeka het verleden van zijn laatste vijf cd’s in om nog een keer de hoogtepunten daarvan tot leven te wekken in zijn eigen gedroomde nachtcafé. Zijn eerste show in het Beauforthuis (11 februari) was snel uitverkocht; daarom geeft hij op donderdag 16 mei een extra voorstelling!
tekst: Peter Funcke; foto: Theo Auenaerd

Peter Lusse: Eddie voor het leven

Aankondiging
Dertig jaar geleden speelde Peter Lusse de rol van Eddie in de TV-serie Vrienden voor het leven. Na drie decennia is hij voor veel mensen nog steeds “Eddeped”. Eddie voor het leven, dus. Op zaterdag 20 januari staat hij in het Beauforthuis in Austerlitz om te vertellen over het vervolg op Vrienden voor het leven.
tekst: Peter Funcke

The Bullfight: creatieve boek- en albumpresentatie

Aankondiging
Op zondag 7 januari treedt The Bullfight op in het Beauforthuis in Austerlitz. Een mooie combinatie van literatuur en muziek. Het nieuwe album ‘Amen, Demon’ is tevens de soundtrack van de debuutroman ‘Het Interview’ van Bullfights gitarist / toetsenist Thomas van der Vliet en speelt onder de luisterversie van dat boek.
tekst: Jantsje de Boer; foto: Ronald Vonk

Mijn Grote Broer

Aankondiging
Op dinsdagavond 24 oktober vertoont Humanitas Heuvelrug in het Beauforthuis in Austerlitz de bekroonde documentaire ‘Mijn Grote Broer’, over zelfdoding en rouw. Na vertoning van de documentaire gaat regisseur Mercedes Stalenhoef in het Beauforthuis in gesprek met de aanwezigen.
tekst: Gerard van der Zanden

Hotspot

Aankondiging
Vernieuwer Eric Vloeimans weet vier muziekgiganten te binden in een geweldige nieuwe formatie, opererend onder de naam HOTSPOT. Vanaf mei dit jaar worden de Nederlandse podia onveilig gemaakt, en de primeur is in het Beauforthuis op 5 mei aanstaande.
tekst: Peter Funcke; foto: Juan Carlos Villarroel

Flairck & Eigen Werk

Aankondiging
Op zondag 26 februari is er in Beauforthuis Austerlitz muziek van Lemon Sharks: een drietal muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Centraal staat het werk van Flairck, de wegbereider van ‘overspelig klassiek’.
tekst: Peter Funcke

Bonne route!

Aankondiging
Op zaterdag 17 december in het Beauforthuis: Tjerk Ridder – Bonne Route! Een muziektheatervoorstelling over een uitzonderlijke voetreis met ezel Lodewijk, van Parijs naar Groningen. Een aanmoediging om vertrouwen te houden in de mensheid, je open te stellen en ruimte te maken voor onverwachte ontmoetingen.
tekst: Peter Funcke

Pages