Schemerleven

2 oktober 2022
tekst: Jantsje de Boer; foto: Stephan van Fleteren

Woensdagavond 19 oktober zal Jaap Robben te gast zijn bij Boekhandel Kramer & Van Doorn. Hij gaat in gesprek over zijn onlangs verschenen nieuwe roman ‘Schemerleven’.

In  deze roman stapt de jonge, vrijgevochten Frieda Tendeloo op een late wintermiddag in 1963 de dichtgevroren Waal op waar haar een ontmoeting wacht die ze nooit meer zal vergeten. Tussen de ijsschotsen op de witte rivier ontmoet ze de getrouwde Otto. Ze beleven een liefde die onstuimig begint, maar noodlottig eindigt. Haar leven lang houdt ze haar herinneringen hieraan voor zichzelf. Tot Frieda op 81-jarige leeftijd plotseling weer alleen is. En het verzwegen verdriet zich onontkoombaar aan haar opdringt. Pas dan durft ze op zoek te gaan naar wat ze is verloren.

Jaap Robben (1984) schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Hij veroverde met zijn romandebuut ‘Birk’ boekhandel, lezer en recensent. ‘Birk’ werd onder andere bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs. ‘Zomervacht’ haalde de longlist van de International Booker Prize 2021 en oogstte ook buiten de Nederlandse taalgrenzen veel lof. Robbens romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

Deze avond vindt plaats in de winkel van Kramer & Van Doorn. Aanvang: 19:30 uur. Kosten: € 7,50; reserveren: info@kramerenvandoorn.nl of in de winkel.

Deze schrijversontmoeting is een gezamenlijk initiatief van Boekhandel Kramer & Van Doorn en Literair Zeist.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

  


Meer activiteiten van Literair Zeist:
Stadsgenoten

Meer boeken over de liefde:
Het derde wiel

Volgende artikel:
De betovering van de woestijn

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.