Het derde wiel

11 juli 2022
tekst: Krista van der Hulst; foto: Esther Slijkerman

Onlangs verscheen mijn roman ‘Het derde wiel’, een spannende feelgoodroman. Ik ben Krista van der Hulst, geboren in 1981. Ik woon met mijn vriend, zoon, dochter en hond in Zeist.

Ik werk als Adviseur Huisvesting bij een zorginstelling, maar in mijn vrije tijd heb ik van jongs af aan al een grote hobby; namelijk schrijven. Op de basisschool maakte ik kleine verslagen van de vakanties in Frankrijk met mijn ouders en schreef ik stukjes voor de schoolkrant. Vooral op de middelbare school sloeg mijn fantasie op hol en schreef ik allerlei soorten verhalen; comedy, thriller, horror, avontuur en combinaties daarvan. Mijn vriendinnen en ouders waren mijn trouwe lezers en fans.

Daarna werd mijn leven gevuld met mijn studies Bouwkunde aan de HTS en Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU en diverse bijbaantjes en raakte het schrijven op de achtergrond. In 2012 kwam mijn openbaring. Ik had over een aantal reizen die ik had gemaakt, een uitgebreid verhaal geschreven en merkte hoe ik daarvan genoot. Daarnaast las ik in een zweverig artikel over betekenis geven aan je leven, de vraag; wat deed je als kind graag? Het kwam allemaal weer terug, hoe ik vroeger ook altijd zoveel plezier beleefde aan het verwoorden van mijn fantasieën. Ik besloot meer te gaan schrijven en het ook serieus aan te pakken. Een eigen boek schrijven en publiceren is altijd mijn droom geweest. Die droom is in februari 2014 uitgekomen met mijn (eerste) chicklit ‘Dwaze Dates of Echte Liefde’ en in 2016 met het tweede boek ‘Kiezen of daten’. Daarna volgde boek nummer drie; ‘Gevaarlijke date’. Verder schrijf ik een vaste driemaandelijkse column onder een pseudoniem en blog ik maandelijks. Daarnaast vind ik het leuk om me in diverse genres te ontwikkelen. Wat dat betreft streef ik een veelzijdigheid en afwisseling na in mijn schrijfwerk die ik ook graag heb in de rest van mijn leven.

‘Het derde wiel’
Minke en Teske zijn vriendinnen en wonen in een voormalig studentenhuis samen met Jacintha, een oude klasgenoot van Teske. Minke worstelt met seksuele intimidatie op de ICT-afdeling, waar ze werkt. Ondertussen probeert verloskundige Teske te bemiddelen tussen haar broer, die net uit de kast is gekomen, en hun gelovige ouders.

Zowel Minke als Teske vinden de liefde van hun leven, maar dat gaat niet zoals gehoopt. Als een confrontatie uit de hand loopt, moeten de vriendinnen alle zeilen bijzetten om te zorgen dat niemand - en zeker niet hun huisgenoot - hun geheim ontdekt. Het is maar de vraag of Teske en Minke er ongeschonden uitkomen.

Citaat
Gelukkig heb ik na mijn werk afgesproken om uit eten te gaan met Danny. Hij zal me wel afleiden. Even zie ik zijn lachende gezicht met dat kuiltje in zijn kin voor me en die lange haren die hij eigenlijk wat vaker zou moeten wassen. Dat ik ooit op zo’n surftype zou vallen, had ik nooit voor mogelijk gehouden, maar we houden het samen toch al vijf jaar vol. Hij blijft me verrassen. Dat is het, denk ik. 

Ik neem op. Lieve Teske overwint. Altijd eigenlijk. ‘Walter,’ zeg ik gematigd enthousiast.  
‘Hey zussie, fijn dat je opneemt. Ik heb net mam geprobeerd te bellen, maar ze drukte me weg. Dat is toch niet te geloven! Ze wil me niet eens te woord staan.’ 
‘Dat is vervelend,’ leef ik mee, ‘maar bekijk het ook eens van haar kant. Je hebt pap en mam nogal laten schrikken. Gun het even wat tijd. Ik heb toch al gezegd dat ze het eerst moeten laten bezinken.’ 
‘Ja, dat weet ik, maar ik vind het onzin. Ze horen achter hun zoon te staan. No matter what.’ 
‘Natuurlijk. Dat komt echt nog wel.’ 
‘Misschien. Kun je vanavond langskomen? Ik wil graag met iemand praten.’ ” 

Informatie
Boek: ISBN: 978-94-6449-333-7 € 18,95 (246 pagina’s), verkrijgbaar bij Kramer & van Doorn
E-boek: ISBN: 978-94-6449-334-3 € 9,95

Verschijnt tevens als luisterboek

Website: http://kristavanderhulst.nl/
 

Bijdrage: 
Recensie: 

 


Krista schreef eerder:
Gevaarlijke date

Meer Zeister schrijvers:
Ontwaakt

Volgende bijdrage:
Jubilarissen Zeister Mannenkoor

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.