Nationale Opschoondag in Kerckebosch

10 maart 2022
tekst: Wendy Doeleman

Op zaterdag 19 maart is het Nationale Opschoondag en ook in Zeist gaan buurtbewoners uit verschillende wijken de straat op om zwerfafval op te ruimen.

Zo organiseert Wijkvereniging Kerckebosch net als vorig jaar tussen 10.00 en 12.00 uur een opschoonactie rond het winkelcentrum Kerckebosch. Met prikkers en vuilniszakken zullen bewoners zwerfafval rond het winkelcentrum en in de wijk ‘prikken’.

Ik woon zelf nog niet zo lang in Kerckebosch, maar het is me wel opgevallen dat er in deze prachtige wijk rond het winkelcentrum veel zwerfafval ligt. Bijna dagelijks ruim ik wel wat op, maar in je eentje krijg je het niet schoon. Mogelijk dat zwerfafval me in deze groene wijk meer opvalt dan in de plaats waar ik eerst woonde, maar ik vind het erg jammer. En hoewel ik natuurlijk het liefst heb dat niemand onnodig afval laat slingeren, help ik graag bij het organiseren van deze Opschoondag.

De opruimactie is onderdeel van een groter initiatief, Nederland Schoon, dat tot doel heeft om Nederland in 2030 vrij van zwerfafval te maken. Dat lukt uiteraard niet alleen door zwerfafval van anderen op te ruimen, maar ook door bedrijven verpakkingen duurzamer te laten maken, statiegeld op blikjes door te voeren of aan iedereen uit te dragen dat afval in de prullenbak hoort en niet op straat. Het is dus iets waar veel partijen aan mee moeten werken.

Toch kan iedereen op korte termijn een eigen steentje bijdragen aan dit grotere project door met elkaar tijdens de Opschoondag zwerfafval in de wijk op te ruimen. Dat is niet alleen nuttig, maar ook heel gezellig. Een mooie extra uitdaging voor de Opschoondag van dit jaar is wellicht: wie prikt de meeste exemplaren van die allerlaatste mondkapjes op?

Wil jij ook op zaterdag 19 maart samen met andere buurtbewoners een handje meehelpen? Meld je dan aan via bewoners@kerckeboschzeist.nl zodat we voor voldoende prikkers kunnen zorgen.
We starten om 10 uur bij het Binnenbos (Hoog Kanje 186).
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over afval opruimen:
Maatschappelijk afval

Meer over Kerckebosch:
Bemoediging voor onderweg naar de glascontainer

Volgende column:
4 meiherdenking in het Walkartpark

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.