Nieuw fornuis voor hospice Heuvelrug

4 mei 2022
tekst en foto: Ans Pereboom, Bestuur Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug  

We staan er misschien niet altijd bij stil, maar juist in de laatste levensfase kunnen herinneringen aan geuren en smaken heel belangrijk zijn. Soms vragen mensen in het hospice Heuvelrug naar oma’s gehaktballetjes of willen ze graag nog een keer hun lievelingsmaaltijd voorgeschoteld krijgen. Dankzij de kookvrijwilligers is dat allemaal mogelijk. Maar het fornuis, jaren geleden geschonken door een gast, begint inmiddels behoorlijk wat mankementen te vertonen. Herstel is erg kostbaar, terwijl de kookvrijwilligers toch heel graag de gasten van het hospice culinair willen blijven verwennen.

Gelukkig heeft de opbrengst van het benefietconcert Winterreise, dat eind maart in het Beauforthuis plaatsvond, de aanschaf van een nieuw fornuis nu mogelijk gemaakt.

Het benefietconcert voor het hospice Heuvelrug was vooral ook een groot muzikaal succes. Veel vrienden en familie van de musici en goede bekenden van het hospice genoten merkbaar van de zang van Schuberts Winterreise. Burgemeester Koos Janssen met zijn vrouw Karin Stadhouders waren ook bij het concert aanwezig. Het enthousiaste publiek bedankte de solisten Ko Melis, Richard Botman, Wil Spronk en Ron Kuyper en pianist Roel van Kuppevelt met een staande ovatie.

Gasten van het hospice kunnen desgewenst hun vertrouwde huisarts behouden en zo komt het dat oud huisarts Richard Botman en huisarts Roel van Kuppevelt goede bekenden zijn van het hospice.  Zo hebben zij met hun vrienden in 2019 al eens eerder een benefietconcert Winterreise gegeven in het Beauforthuis.

Het was lange tijd spannend of het concert wel door zou kunnen gaan, maar gelukkig werden eind maart alle beperkende maatregelen opgeheven. De belangstelling was zo groot dat het concert tot de laatste stoel helemaal was uitverkocht, dit was mede te danken aan mooie artikelen in de Nieuwsbode en het Zeistermagazine.

Het zangkoor Zing je Rot had ook nog een verrassing voor het hospice door een waardecheque te overhandigen van de opbrengst van hun eigen concert.

Tezamen met de opbrengst van het benefietconcert Winterreise, de donatie van het koor en een gift van de Rabobank is er een heel mooi bedrag opgehaald. Hiermee kan hospice Heuvelrug een nieuw fornuis aanschaffen, zodat de kookvrijwilligers smaakvolle maaltijden kunnen blijven bereiden voor de gasten van het hospice. Daarmee voegen zij leven toe aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. 

Dankzij de fantastische gastvrijheid en entourage van het Beauforthuis, de bloemen geschonken door KBA administratie voor de solisten en alle vrijwilligers die het concert mogelijk maakten kijken we terug op een muzikaal concert met een culinair randje. Het hospice is bovenal de initiatienemers dankbaar: de zangers Ko Melis, Richard Botman, Wil Spronk en Ron Kuyper en pianist Roel van Kuppevelt!
 

Bijdrage: 
Column: 

 


Meer over geuren in het Hospice:
In geuren en kleuren...

Ans schreef eerder:
"Niet over ons zonder ons"

Volgende bijdrage:
ZeisterKamerKoor zoekt mannen!

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.